Koronizacija pomakla i 23. Ljubuški Karneval za svibanj 2021. godine

Zbog neizvjesne situacije oko pandemije korona virusa, Upravni Odbor „Karnevalskog društva Prolog“ donio je odluku o održavanju slijedećeg, 23. po redu Ljubuškog Karnevala u mjesecu svibnju iduće godine.

Budući da informacije koje dolaze od stručnih osoba po pitanju korona virusa govore o mogućem novom valu zaraze u jesen i zimu ove godine, organizatori Ljubuškog Karnevala nisu željeli organizaciju prepustit slučaju, te su donijeli nesvakidašnju odluku o promjeni datuma karnevala za iduću godinu. Tako će najpoznatiji karneval u našoj zemlji umjesto u tradicionalnom zimskom terminu pred korizmu, uspostaviti iduće godine „Karnevalsku Republiku“ u proljeće, nakon korizme.

Prijedlog o promjeni datuma održavanja dao je predsjednik društva, a Upravni Odbor društva ga je jednoglasno prihvatio i usvojio. Nakon toga je Upravni Odbor društva iznio odluku Skupštini društva, a Skupština ga je također prihvatila uz 22 glasa ZA, i 8 protiv.

23.Ljubuški Karneval održat će se od 9. do 23.svibnja 2021.godine. Dana 9.svibnja održat će se „Proglašenje Karnevalske Republike“, zatim 16.svibnja „Dječji Karneval“, te 23.svibnja „Veliki Karneval.“ U slučaju da u veljači iduće godine ne bude pandemije, karneval se svejedno neće održati, jer zbog neizvjesnosti situacije društvo neće biti u mogućnosti izvršiti sve organizacijske pripreme do veljače.

„Možda će našim gledateljima biti čudno kada veljača u Ljubuškom prođe bez karnevala, a kada povorke mačkara zauzmu ulice u svibnju, ali ako malo bolje razmislimo, odgođene su i Olimpijske igre i Europsko prvenstvo u nogometu, pa zašto onda ne bi mogao biti odgođen i Ljubuški Karneval. Osim toga, mnogi karnevali u svijetu se održavaju u nezimskim terminima, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će to izgledati u Ljubuškom kada publika na karneval dođe u kratkim rukavima. Nadamo se lijepom i sunčanom vremenu, i da će taj karneval u svibnju baš biti bolji nego što bi bio u veljači“ – izjavio je dopredsjednik „Karnevalskog društva Prolog“ Ivan Šalinović.

FB Ljubuški karneval