U utorak, 9. siječnja 2018. godine, održana je 1. sjednica novoizabranog Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Upravni odbor u sastavu: Ivan Pavković, Pero Lončar, Branimir Oreč, Damir Vican, Ante Pavković, Želimir Čamber, Oliver Begić, Stipan Mrvelj i Zoran Čutura, izabrali su Damira Vicana, vlasnika i direktora tvornice kabela Miviko, za predsjednika Upravnog odbora. Mandat predsjednika, kao i članova Upravnog odbora je dvije godine.

Smjernice rada UGP-a u 2018. godini bit će razmotrene i usvojene na sljedećoj sjednici Upravnog odbora. Jedna od aktivnosti bit će ponovno aktiviranje rada Granskih povjerenstava: za graditeljstvo i planiranje, proizvodnju, trgovinu, poljoprivredu i stočarstvo te usluge i turizam. Sjednice svih pet granskih povjrenstava bit će sazvane prije održavanja sljedeće sjednice Upravnog odbora, kako bi njihovi prijedlozi bili uvršteni u dnevni red sjednice.

Upravni odbor usvojio je i Odluku o visini članarine za 2018. godinu. Članarinu plaćaju svi članovi koji su razvrstani u tri skupine prema prosječnom broju zaposlenih u prethodnoj godini, priopćeno je iz Udruge gospodarstvenika Posušje.

Naime, kao što vam je već poznato, protiv Damira Vicana trenutno se vodi sudski postupak u kojem ga se tereti da je kao direktor i vlasnik poduzeća “Vican Trade” oštetio vjerovnika “E… SA” d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM.

Kako je ovog ponedjeljka za portal SirokiBrijeg.info nakon održanog izjašnjavanja gospodarstvenika Damira Vicana o krivnji pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu, a koju je on porekao, što nam je potvrdio Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH još kazao kako u namjeri da osujeti naplatu potraživanja, Damir Vica prvo donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća „Vican Trade“ sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM. Nakon toga je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća „Miviko“ , čiji je jedini član i vlasnik udjela „Vican Trade“. Iako je znao za presude po kojima je poduzeće „Vican Trade“ bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM. Dakle, izvršen je prijenos pokretnih i nepokretnih stvari sa poduzeća „Vican Trade“ na poduzeće „Miviko“. Na taj način poduzećima „Vican Trade“ i „Miviko“ pribavio je protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala.

Optuženi Damir Vican se tereti kako je počinio kazneno djelo Oštećenje vjerovnika. Ovo kazneno djelo svrstano je u skupinu kaznenih djela protiv gospodarstva, poslovanja i sigurnosti platnog prometa.

POVEZANI TEKSTOVI:

Podignuta optužnica protiv Damira Vicana i gospodarskih društava iz Posušja “Vican Trade” i “MIVIKO”

Damir Vican i gospodarska društva iz Posušja negirali krivnju da su počinili kazneno djelo Oštećenje vjerovnika

SirokiBrijeg.info