Kako si je Branko Mikulić zv. Kebo, dvostruki “braniteljski” život sredio

POSUŠJE – Prije izvjesnog vremena objavljen je dokument na kojemu se jasno vidi kako su (kako sebe vole zvati) “uglednici” iz stranke u kojoj je mahom najviše bivših članova KPJ, osim što su opljačkali svoj narod u BiH isto činili i čine i u Republici Hrvatskoj.

I više je nego jasno da je šef tadašnjeg Ureda obrane Branko Mikulić zv. Kebo, izdao na desetine lažnih Potvrda o okolnostima stradavanja ne samo Zdravku Bešliću koji ima jake veze s prijeratnim udbašima i uživa zaštitu Bariše Čolaka, već i ostaloj političko-špijunskoj kamarili u Posušju. Mikulić je sve radio suprotno vojnoj evidenciji koju je vodio skoro 15 godina, piše portal Dnevno.ba.

U posjedu smo dokumentacije koju je gadljivo i čitati ali javnosti želimo pokazati da ništa ne pišemo zato jer nekoga mrzimo, bez obzira iz koje stranke dolazio. Razlog je jednostavan, branitelji koji su cijeli rat ostavljali svoje zdravlje po prvim crtama nemaju ništa dok probrana kasta uživa u primanjima u rasponu od 2.000 do 3.000 konvertibilnih maraka samo na osnovu mirovina u Republici Hrvatskoj. Problem je (samo) u tome da im je sva liječnička dokumentacija lažirana.

Primjer Branka Mikulića zv. Kebo je šablon neumjerenosti, oholosti, gladnih očiju i svega onoga na što nas naša vjera uči da nije u skladu s kršćanskim naukom. A upravo takvi su zaposjeli prve redove u crkvama i svi odreda bi, valjda, trebali biti proglašeni “Santo subito”.

Mikulić je u mirovinu u BiH otišao kao višak u Ministarstvu branitelja, točnije nije imao stručnu spremu da bude i obični referentić, pa je kao takav umirovljen. Pored BiH ponosni je vlasnik i mirovine Republike Hrvatske a sva liječnička dokumentacija mu je lažirana. Potvrda o okolnostima stradavanja je također gola neistina iz jednostavnog razloga jer on nije imao gdje biti ranjen. Bio je dezerter i odmarao se u Splitu dok su ljudi ginuli. Nakon pogibije brata (pripadnika Vojne policije), koji je izvršavajući borbene zadaće život izgubio sredinom 1993. godine, slavni Kebo se vraća iz Splita i biva instaliran na mjesto Šefa ureda za obranu. Iako je na tom mjestu u to vrijeme bila osoba koja je po zakonu zadovoljavala sve kriterije.

Osim dvije mirovine, Mikulić je (iako je itekako dobro stambeno zbrinut), od Ministarstva branitelja dobio i stan u zgradi stradalnika u Posušju a na kojoj je upravo tadašnji ministar branitelja, mutio s novcem koji je iz Hrvatske stigao za izgradnju zgrada branitelja u četiri općine ŽZH.

Gladne oči, ništa drugo. Nastaviti ćemo sa objavom dokumenata koji dokazuju da oni koji se kunu da nemaju mirovinu Republike Hrvatske, u njoj uživaju već dugi niz godina. Mikulić konkretno od prosinca 2009. godine.

Rugaju se partizanima oni koji su od njih gori deset puta i upravo djeca partizana, članova tzv. “drvene milicije” i slični su ih i izmislili u političkom i svakom drugom pogledu.

Idemo dalje!


Dnevno.ba