Kako roditelji mogu spriječiti njihov igrokaz i bojkotirati online nastavu!?

Upoznati smo da ovih dana roditelji dobivaju upite od strane nastavnog osoblja koje je dobilo nečasni zadatak od Ministarstva obrazovanja da ispitaju kojoj djeci nedostaju uređaji i pristup internetu. I mi, roditelji Inicijative roditelja smo u istim grupama kao i vi i ovom objavom ćemo izreći šta mislimo o najnovijem potezu od strane nalogodavaca i provoditeljima korona mjera u školama.

Predlažemo svim roditeljima da odbiju dati bilo kakve informacije! Zašto? Zato što davanjem bilo kakvih informacija (da imate ili nemate kompjutor/laptop/tablet, da imate ili nemate internet itd.) sudjelujemo u njihovom igrokazu. Dajemo im potrebne informacije na osnovu kojih oni prave daljnje planove. Jer, nije nemoguće da sumiraju koliko bi novaca trebalo da se uloži u nabavku IT opreme koju će podijeliti svim roditeljima i onda reći: Evo, sad imate sve potrebno, online nastava kreće!

Vjerujte nam, njima to nije problem, uzet će novi kredit MMF-a ako treba i nastaviti provoditi korona mjere. Dakle, pozivamo sve roditelje da odbiju dati bilo kakve informacije na ove upite. Vi ih svakako ni po zakonu niste dužni dati ako to ne želite. A odbijanjem davanja informacija ćemo im otežati stvari jer neće imati na osnovu čega baratati i razrađivati daljnje planove koji (vidimo na dosadašnjim primjerima) nikako ne idu u korist roditelja, a pogotovo djece.

Također, najavljujemo bojkot online nastave (ako se ista uvede)! Roditelje se hoće i mora uvažavati. Online nastava je crvena linija ispod koje nećemo ići! To je maltretiranje roditelja i djece. Radi se o procesu u kojem će razina usvojenog gradiva biti ravna nuli. Pozivamo Vas da već sada, svatko na svojoj razini i na svoj način, odbije sudjelovanje u njihovom igrokazu na način da će im uskratiti sve potrebne informacije koje traže od vas!

Inicijativa roditelja Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci