Kronologiju dešavanja sa “prve crte” možete pratiti na portalu SirokiBrijeg.info koje nam dostavljaju branitelji koji se tamo nalaze:

16.50h

Sučeljavanje pred kamerama započelo u zakazano vrijeme, došlo do promjene plana gostiju.

Umjesto ministra branitelja Salke Bukvarevića, kako smo najavljivali, u studiu se pojavio Šerif Patković.

Po Draginoj izjavi, na sučeljavanju je očekivao i predsjednika parlamenta Edina Mušića.

Bez obzira na sve Drago Grbavac je zadovoljan sučeljavanjem i korektnim ponašanjem voditelja koji se ponašao krajnje profesionalno, Cijelu emisiju možete pogledati večeras na programu Al Jezeere u 21.05h. u trajanju nekih 25 minuta.

15.00h

Televizijsko emitiranje sučeljavanja očekuje se u večernjim.satima, točno vrijeme emitiranja objavljujemo u narednim javljanjima.

12.50h

Na poziv televizijske kuće Al Djezeera, Drago Grbavac predsjednik UZB BiH, odazvao se pozivu i doputovao u Sarajevo.

Tema poziva je sučeljavanje pred kamerama sa ministrom branitelja Salkom Bukvarevićem.

12:09h

Ustrajni do samog kraja!

Kako je kazao tajnik Udruge Zaboravljeni branitelji Franjo Hrstić, i dalje su ustrajni u borbi za svoja prava i neće odustati sve dok Zastupnički dom Parlamenta FBiH i vladajuća koalicija ne zakažu tematsku sjednicu na kojoj bi se rješavala pitanja od velike važnosti.

Krenuli smo u ovu borbu i bit ćemo ustrajni u tome do kraja, kazao je Hrstić.

11.00h

U šatoru se poštuje red i vojnička dosciplina.

Utorak 6.ožujak 2018. godina

Cijelu je noć pored šatora na Bijači gorjela logorska vatra, branitelji odlučili da njezin sjaj dopre do samih Nebesa!

Vatra je svu noć prkosila tami i jakoj kiši. Kišii su prkosili i branitelji, nije ih omela pa su opet oko 20.00h privremeno na dva sata blokirali ulaz na auto cestu. Šator na Bijači postao tijesan primiti sve koji nam se svakim danom sve više pridružuju. Više se ne vodi evidencija o smjenama, ako ima mjesta u šatoru dežurstva se obično dogovaraju mobitelom.

Branitelji na Bijači imaju pristup Internetu, prate sve što prenose mediji i pojedinci.

Kasno noćas na službenom profilu, Mladena Ivankovića – Lijanovića, iskoči poruka koju on upućuje sa svog izmišljenog križa: “Ooo! Bože, Bože zašto si nas ostavio…”

U svom vapaju Lijanović uspijeva branitelje nazvati drumskim razbojnicima, a u posljednjem vapaju uspijeva uzviknuti slogan; “Za boljitak!”

KRONOLGIJA DOGAĐAJA: Braniteljske igre granica, dan šesti – “Dan podsjeća na davna ratna vremena” (Ponedjeljak,5. ožujak 2018. godina)

KRONOLGIJA DOGAĐAJA: Braniteljske igre granica, dan peti – “Informativni razgovori sa policijom i ženom” (Nedjelja, 4.ožujak 2018. godina)

KRONOLGIJA DOGAĐAJA: Braniteljske igre granica, dan četvrti: “Policijske snage se gomilaju, EUFOR obišao branitelje” (Subota, 3.ožujak 2018. godina)