Jasna sprega MUP-a i Tužiteljstva ZHŽ na zataškavanju kriminala

Vežući se za općinske i županijske političare HDZ BiH, pravomoćno presuđeni kriminalac iz MUP-a ZHŽ Miroslav Galić pokušava stvoriti zaštitni “omotač” oko sebe, kako bi, zajedno s glavnom županijskom tužiteljicom Vesnom Ćavar i tužiteljem Mladenom Hrstićem, izbjegao procesuiranje za kriminal odnosno za njegovo zataškavanje, piše portal Ljubuski.net.

Nedvojbeno je kako su sva rješenja koja je u MUP-u ZHŽ, nakon 2006. godine, dobio Miroslav Galić krivotvorena unutar struktura MUP-a. Tužitelj Mladen Hrstić i glavna tužiteljica Vesna Ćavar, neprovodeći postupak istrage, sve žele staviti pod tepih i zataškati. Institutom Naloga o neprovođenju istrage, kojeg uporno donose Hrstić i Ćavar, brani se kriminal u MUP-u ZHŽ, koji je neporeciv.

Član neovisnog odbora, magistar prava Vjekoslav Draškić službeno je potvrdio kako se radi o jasnoj sprezi MUP-a i Tužiteljstva ZHŽ na zataškavanju kriminala.

Već ranije se dogodio oštar verbalni sukob između Vesne Ćavar i zamjenice federalnog tužitelja Alme Tirić, koja bi, uskoro, trebala dati nalog tužitelju Hrstiću i tužiteljici Ćavar da pronađu vremena i provjere nezakonitosti oko Miroslava Galića, koji se, nakon deložiranja iz fotelje prvog županijskog kriminaliste, odvažio i plasirati svoje stavove na Internetu.

Prema potvrđenim informacijama, kako bi se očuvao bar privid zakonitosti, samo je pitanje vremena kada će Galić napustiti MUP ZHŽ.

Neka metla će trebati proći i kroz županijsko tužiteljstvo, budući da se protiv tužitelja vode kazneni postupci, a kriminal više ne mogu poreći ni najvjerniji vojnici partije.

Ljubuski.net