Izviđač pobjedom nad Leotarom stigao do sedme pobjede

Utakmica 8. kola Premije lige između rukometaša Izviđač Central osiguranje i Leotara, koja se je sinoć igrala u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, protekla je u ne baš pretjerano zanimljivoj igri.

Naime, gosti iz Trebinja pokušavali su dugim napadima, skor do granice pasive,„umrtviti“ igru, i svesti je na što je moguće manji broj napad, a s druge strane napad „Skauta“ trajao je deset- petnaest sekundi. U takvoj igri, može se reći, da su gosti dobro odigrali prvo poluvrijeme tako da su na odmor otišli samo s golom zaostatka.

Za desetak minuta drugog poluvremena „Skauti“ su postigli osam, a primili dva pogotka i stigli do sedam golova prednosti (21:14, 41. minuta) i pokazali gostima iz Trebinja da teško mogu do bodova. Sljedeći desetak minuta, bolje su odigrali rukometaši Leotara i u 52. minuti se primakli na tri gola zaostatka. Međutim, u sljedeće tri minute, serijom 3:0, „Skauti“ su „stavili točku na i“. Na koncu, Izviđač došao do sedme pobjede u ovogodišnjoj sezoni i slavio rezultatom 31:26.

Izviđač su do pobjede predvodili Domagoj Alilović sa sedam, Luka Bubalo sa šest, Mihael Bebek s pet, te Filip Odak s četiri pogotka. Ante Grbavac je bio odličan s četrnaest obrana, četiri je pridodao Ivan Herceg.

Vladimir Tomić sa šest, Petar Abramović i Ajdin Bukva sa po pet i Milomir Ninković s četiri pogotka bili su najefikasniji rukometaši Leotara.

U sljedećem 9.kolu, koje je na rasporedu ovog vikenda, pred Izviđačem je teško gostovanje u Brčkom gdje će odmjeriti snage s momčadi Lokomotive.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Leotar 31:26 (13:12)

RK Izviđač CO: Herceg ( 4 Obrane), Grbavac (14 obrana, 2 sedmerca), Mandić, Vukšić, Alilović 7, Kos, Odak 4, Jozinović 1, Bubalo 6, Miličević 1/1, Pavlović 2/1, Ćeško, Šoljić 3, Medić 2, Bebek 5, Muhović.
Trener: Toni Čolina.

RK Leotar: Savović (2 obrane), Omerović (5 obrane, 1 sedmerac), Veraja, Orbanović, Parežanin 3, Ninković 4, Ratković 1, Grk 1, Abranović 5/1, Kovač, Tomić 6, Ivanović 1 , Inić 5, Bukva.
Trener: Darko Tavrić.

Isključenja: RK Izviđač CO 12 minuta, RK Leotar 8 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač CO 3/2, RK Leotar 3/1.

RK Izviđač