Sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke najavio je novi štrajk upozorenja koji će se održati u petak, 14. srpnja.

”Štrajk upozorenja trajat će od 8.00 do 10.00 sati, a djelatnici će na jedno određeno vrijeme izaći pred policijske postaje”, potvrdio je za Bljesak.info predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Vjekoslav Markota.

Razlog zbog kojih će policajci izaći pred postaje je taj što je MUP ŽZH u utorak, dan nakon održanog prethodnog štrajka upozorenja, u priopćenju kazao da su štrajkala samo dva policajca od kojih jedan nije bio na službi.

Ovim činom će, ističe Markota, pokazati svima koliko djelatnika zaista sudjeluje u štrajku upozorenja.

Razloge štrajka Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH poslao je Vladi još početkom ožujka, a riječ je o četiri zahtjeva: Uplata zaostalih doprinosa za sve djelatnike MUP-a ŽZH, izjednačavanje bruto plaće državnih službenika i namještenika, odnosno naših članova s drugim korisnicima proračuna, isplata jubilarnih nagrada za svakog zaposlenika u MUP-u ŽZH i to unatrag tri godine od 22. rujna 2016. godine te zahtjev Vladi da izvrši isplatu 5% smanjene plaće za razdoblje travanj 2013. – svibanj 2014. godine.

”Mi imamo i spremnu opciju generalnog štrajka i izvršit ćemo je samo ako dođe do potrebe toga cilja”, izjavio je za Bljesak.info u ponedjeljak za vrijeme štrajka upozorenja sindikalni povjerenik Željko Kolobarić s kojim smo razgovarali ispred zgrade Policijske uprave Široki Brijeg.

Bljesak.info