Home Vijesti Crna kronika Sve izgledno kako će još jedan natječaj MUP-a ZHŽ morati rješavati sud?

Sve izgledno kako će još jedan natječaj MUP-a ZHŽ morati rješavati sud?

0
Sve izgledno kako će još jedan natječaj MUP-a ZHŽ morati rješavati sud?

MUP ZHŽ je 23.08.2017. godine raspisao javni natječaj za prijem na radno mjesto višeg referenta u Posušju na neodređeno vrijeme. Stoga je ministar Boras imenovao Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja pod brojem: 02-1-349/17 od 14.09.2017. godine u koje se imenuju tri člana. Sukladno Zakonu, u povjerenstvo se imenuje i jedan predstavnik Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ. To su nadobudni pravnici u MUP-u pod dirigentskom palicom ministra Borasa i učinili pa su u povjerenstvo ispred Sindikata postavili još jednog duboko naklonjenog Damira Perića, piše portal Ljubuski.net.

Sve bi možda i bilo u redu, no dobivenim informacijama iz Sindikata, doznaje se kako niti jedno tijelo Sindikata nikada nije odlučivalo niti raspravljalo o imenovanju bilo kojeg predstavnika u bilo koje Povjerenstvo. Dakle, ministar Boras je na prepad uhvatio jednog člana Sindikata kada je slučajno prolazio hodnikom i postavio ga u Povjerenstvo, a ovaj je to prihvatio jer je on ipak sada neki član nekog Povjerenstva govoreći:

Jooj pa ja sam u Povjerenstvu, u mene neko ima povjerenje.

Kako se nadalje doznaje, iako Sindikat nije odlučivao o imenovanju u bilo koje Povjerenstvo, Rješenjem Ministarstva pravosuđa i uprave ZHŽ iz 2015 godine se izričito navodi:

Ovlaštena osoba za predstavljanje i zastupanje Sindikata je Predsjednik a to Rješenje je među inima, dostavljeno upravo Borasu, te je znao za osobu koja je nadležna za to. Ovo Rješenje je u dokaznom postupku za izbor i imenovanje medijatora, a biti će i u ovom postupku.

Ovdje je očito riječ o tome kako ministar Boras nema nikakvog utjecaja na Sindikat i to mu je jedina karika koju nije poklopio. Svjedoci smo iz prošle godine kako mu se Sindikat odupro, te mu zadao niz udaraca koji su ga koštali ne samo u političkom, nego vjerojatno i u kazneno-pravnom smislu. Upravo njegovi HDZ-ovci su ga obišli i ostavili po strani, da bi sjeli sa Sindikatom i dogovorili se o zahtjevima Sindikata. Pokušao je Boar u nekoliko navrata Sindikat eliminirati poznatom tehnikom trbuhom u šaku, no dobio je “high-kick”.

Na sve ovo jedna kandidatkinja je pokrenula žalbeni postupak i zbog ovakvih postupaka će najvjerojatnije doći do poništenja natječajne procedure i obnove postupka, jer je ovdje očito riječ o samovolji ministra Borasa. Ako bi i bilo moguća bilo kakva druga opcija, onda se jasno postavljaju pitanja:

Čemu javni natječaj kada o svemu odlučuje Boras, čemu Povjerenstvo ako imamo Borasa, čemu bilo kakvi zakoni i pravila kada imamo pravednika Borasa?

Da paradoks bude još veći, upravo kada je doznao da je njegov potez razotkriven i da nema uporište, posegnuo je za ispravkom upravo na njemu svojstven način te sada pokušava utemeljiti koliko-toliko legalno i legitimno Povjerenstvo. Je li kasno i može li se ispraviti?

Ovo sve poziva kandidate koji se prijavljuju na javne natječaje, da angažiraju neovisne odvjetnike i da obaraju natječaje jer ih ovakvi ministri provode na ovakav nezakoniti način.

Boras samovoljom i ustrajavanjem na nezakonitostima ponovno čini štetu svojoj političkoj partiji jer je, kako se doznaje, svim kandidatima obećao radno mjesto, samo je poslije dobro razmislio tko mu je tu najjača karika i tko bi ga mogao štititi, pa je postupio po svojoj savjesti i svojoj volji, odajući duboki naklon jednom jugo-komunističkom lideru, a sada istaknutom HDZ-ovcu, okrećući se od svojih dosadašnjih mecena koji dižu ruke od njega.

Velika većina grupacije zvane HDZ pravi analizu Borasovog ministriranja, nastojeći se prisjetiti zašto je i kako upravo on imenovan za Ministra MUP-a, jer bi bilo bolje da su ga imenovali u ring MMA lige, zato što je otkidao glave, šamarao, slao ljude u bolnicu, udarao stomakom u šaku, no koštao ga je dobro znani i drevni “high-kick”, jer ipak on sve može dignuti visoko, ali nogu ipak ne.

Što će se učiniti u političkom a što u pravnom smislu, ostaje za vidjeti i dalje pratiti, jer očito do viceva nam neće biti, dok je subjekat ministar Boras, predikat kriminal, a mjesto radnje MUP.

Ljubuski.net