Izetbegović: Evo ja u ovih šest mjeseci živim od nekih 8000 KM sve skupa

Bakir Izetbegović gostovao je na N1. Na pitanje Amira Zukića da li “ima itko u obitelji Izetbegović da nije zaposlen?” Izetbegović je odgovorio “pazite, mala je to obitelj”.

“Ja sam dvije trećine svoje plaće dao narodu tokom korone, to niko ne radi od političara osim mene, dakle pet mjeseci. A onu trećinu dajem za kredit. Prema tome, znam ja kako živi narod. Evo ovih šest mjeseci živim sa nekih 8.000KM sve skupa. I nikad nisam primio visoku dužnosničku plaću a da bar 1.000 KM nije išlo negdje” odgovorio je predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda BiH Bakir Izetbegovic na pitanje voditelja emisije Pressing na N1 “da li zna kako živi narod.

No, Bakir Izetbegović nije spomenuo da živi u domaćinstvu sa suprugom Sebijom koja je drugi mandat direktorica UKCS, i njena primanja su daleko vise od prosječne plaće. Također, prema natpisima medija, njegova supruga posjeduje torbu od Chanel od 4480 eura, cipele Chanel 750 dolara, maramu od 575 britanskih funti i tako dalje.

To je misaona imenica za stotine tisuća gladnih u BiH, a do zime će u BiH biti milijun gladnih, prema projekcijama Svjetske banke, milijun.

Buka.com