Izabrano novo rukovodstvo UZB Podružnica Široki Brijeg, Vinko Banožić izabran za predsjednika…

Dana 10.03.2017 godine s početkom u 19,00 sati u kinu Borak u Širokom Brijegu održana je redovita godišnja skupština UZB Podružnica Široki Brijeg.

Za dnevni red su bile predviđene 3 točke:

1.Izvještaj o radu UZB Podružnica Široki Brijeg kao i izvještaj o poduzetim aktivnostima krovne UZB na području BiH u svezi usvajanja Rezolucije Branitelja u FBiH,

2.Izbor novog rukovodstva udruge,

3.Razno,

Prvi se za riječ javio Vlado Marušić, Predsjednik UZB ŽZH kji je nazočne u kratkim crtama izvijestio o svim aktivnostima UZB Podružnica Široki Brijeg koji nije zadovoljan s odzivom članstva te Podružnice u Široki Brijegu jer ih ima ukupno registriranih preko 600 a na skupštine i zakazane prosvjede se na odaziva dovoljan broj članova te udruge, jer su aktivnosti drugih članova UZB po ŽZH mnogo veće. S tim u svezi je zatražio od prisutnih veći angažman u aktivnostima jer ova udruga je uspjela od svog osnutka postići veliki respekt kod svih čimbenika, zakonodavne, izvršne i vjerske vlasti u BiH i RH i vrata članovima ove udruge su otvorena uvijek svugdje jer su ciljevi za koje se ova udruga bori najplemenitiji ciljevi koje demobilizirani Branitelji bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu traži a svi njihovi zahtjevi i ciljevi su sadržani u Rezoluciji Branitelja FBiH koja će do kraja ovog mjeseca (31.03.2017 godine) završiti u oba doma Parlamenta FBih i o njoj će glasovati zastupnici oba doma tog Parlamenta.

Nakon njega riječ je dobio Drago Grabavc koji je također izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima i odzivom članova UZB Podružnica Široki Brijeg imajući u vidu kako se u Ljubuškom na njihove aktivnosti uvijek odaziva preko 250 ljudi. Pozvao je sve članove UZB Podružnica Široki Brijeg da se izjasne vjeruju li oni u borbu za koju predstavnici UZB BiH čine sve odvajajući od usta svojih najmilijih kako bi oni dobili svoja zaslužena i stečena prava.

Riječ je zatražio i dobio Petar Ereš Predsjednik UZB Podružnica Ljubuški koji je sa svog stanovišta obrazložio prisutnima način na koji je njihova podružnica okupila i još uvijek okuplja impozantan broj branitelja bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu tražeći da se na ovom sastanku izabere novo rukovodstvo Podružnice uz obvezatno određivanje povjerenika po MZ kako bi se ova udruga omasovila a uvijek će imati potporu njegove podružnice a svih drugih podružnica u ŽZH.

Rekao im je također da se ničega ne boje jer je njihova borba najčasnija i najsvetija borba koja postoji i nitko na svijetu demobilizirane Branitelje bez ikakvih prava ne može zaustaviti u ostvarivanju tih prava.

Poslije izlaganja Petra Ereša prišlo se odabiru novog rukovodstva udruge.

Imajući u vidu kako je Vlado Marušić prisutnima rekao kako će se novo rukovodstvo udruge morati odazivati na sve aktivnosti Udruge, biti dostupno i danju i noću te kako se na mjesto Predsjednika Udruge mora izabrati osoba sa visokim moralnim i karakternim osobinama realno je bilo za očekivati kako izbor neće biti lak.

Konačno je izabrano novo rukovodstvo UZB Podružnica Široki Brijeg i to:

1.Vinko Banožić, Predsjednik UZB Podružnica Široki Brijeg,

2.Tomislav Banožić, dopredsjednik,

3.Ernest Markić, tajnik,

Upravni odbor Udruge čini 5 članova i to:

1.Andrija Banožić, Predsjenik UO,

2.Dobroslav Soldo, član,

3.Serafin Soldo, član,

4.Stipe Sesar, član,

5.Ivica Crnjac, član

Nakon izbora novog rukovodstva novoizabrani Predsjednik UZB Podružnica Široki Brijeg Vinko Banožić se zahvalio na izboru i rekao kako će sa svoje strane učiniti sve kako bi opravdao ukazano mu povjerenje jer je oduvijek smatrao kako su ciljevi za koje se ova udruga bori najplemenitiji ciljevi Branitelja.

Novoizabranom rukovodstvo je rečeno kako će se odmah u idućem tjednu pristupiti izmjenama u registru udruga te svim ostalim izmjenama sukladno postojećim zakonima u ŽZH i FBiH.

UZB-Podružnica Široki Brijeg