Ivana Galić iz Posušja izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u karateu

U Mostaru je u subotu (30.9.) održano državno prvenstvo u karateu za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora (U 21) u organizaciji Karate saveza BiH i u tehničkoj organizaciji Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara.

Na Državnom prvenstvu je nastupilo oko 600 najboljih natjecatelja u katama i borbama iz BiH u ovome uzrastu.

Natjecanje je bilo i izbornog karaktera za reprezentaciju BiH i uvertira je za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora krajem listopada održava u Španjolskoj (Tenerife).

Osvojivši zlatnu medalju svoj plasman na Tenerife, među ostalima, ostvarila je Posušanka Ivana Galić (U 21 – 61 kg.), ponikla u karate klubu Posuše, a koja sada nastupa za SKK Neretva Mostar, koji je bio najuspješniji na natecanju. Ivana je u Mostaru upisala studij kineziologije te je promijenila klub za koji nastupa. Kako nam je rekla u kratkom razgovoru, zadovoljna je izborom i kluba i studentskoga grada, a nije izostavilla ni zahvalu svom dosadašnjem treneru Marku Čamberu koji je u datim okolnostima u kojima posuški klub djeluje ulagao maksimalne napore. Prelazak u veći klub za Ivanu, koja ima velike ambicije u ovom sportu, prelazak u veći klub je io nužan, a samim tim bit će joj omogućen veći broj nastupa, borbi ali i sparing partnera što će biti jako važno tijekom priprema za predstojeće prvenstvo.

Radio Posusje