Imovinska kartica gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića

ŠIROKI BRIJEG – Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) na svojoj službenoj internetskoj stranici gdje objavljuju kriminalne radnje političara BiH, objavljuju također i podataka o imovini tih istih.

Ovog puta na red je došao i naš dragi i najdraži gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, koji i nije nešto imućan kada bi se vjerovalo ovim javno dostupnim podacima, za razliku od njegovih nižerangiranih stranačkih drugova. Ali i oni će dobiti “pet minuta” slave kada se i njihovi podaci javno objave, tako da ćemo i njihove imovinske kartice naravno prenijeti da Vi dragi čitatelji imate što za čitati, pa po mogućnosti i nadopuniti nešto ako znate, a da nije navedeno.

U nekim se informacijama odmah na početku ne slažemo (kao npr. mjesto prebivališta), tako da odmah upozorimo da možda postoji još koja kriva informacija osim ove u slučaju prigovora, ta da kompletan tekst prenosimo s navedene stranice “cin.ba“;

Miro Kraljević je rođen 1956. godine u Mokrom u Širokom Brijegu gdje i danas živi. Oženjen je s Mirnom s kojom ima troje djece – Damira, Ivu i Marka. Osnovnu i srednju školu završio je u Širokom Brijegu, a Višu ekonomsko-komercijalnu školu u Sarajevu.

Član je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) od 1990. godine, a od 2002. je predsjednik Općinskog, odnosno Gradskog odbora u Širokom Brijegu.

Karijera

Kraljević je dugogodišnji uposlenik Općine Široki Brijeg gdje se prvi put zapošljava 1991. godine. Na različitim pozicijama u Općini je radio narednih pet godina nakon čega odlazi raditi u firmu „Farma komerc“ d.o.o. U Općinu se opet zapošljava 2002. godine kao tržišni inspektor.

Kraljević je od 2004. tri puta biran za načelnika Općine. Prije dvije godine, kada je Široki Brijeg dobio status grada, Kraljević je postao prvi gradonačelnik.

Imovina

Miro Kraljević posjeduje kuću vrijednu 200.000 KM. Od pokojnog oca Karla naslijedio je, zajedno sa dvojicom braće, kuću i deset hektara zemlje u Širokom Brijegu i Posušju. Posjeduje ušteđevinu od 45.000 KM.

Kao gradonačelnik Kraljević mjesečno prima 2.800 KM.

SirokiBrijeg.info