Imamo priliku uzvratiti Slobodi za poraz i novom pobjedom ovjeriti bodove iz posljednjih utakmica

U dosadašnjem dijelu prvenstva najteži poraz momčadi NK Široki Brijeg nanijela je momčad FK Sloboda Tuzla uvjerljivom pobjedom (3:0) u 6. kolu m:tel Premijer lige BiH. Ipak, priliku za uzvrat igrači Tonija Karačića imaju u utorak, 1. prosinca 2020. u 17 sati na Pecari u dvoboju 17. kola m:tel Premijer lige BiH koji će izravno prenositi Arena Sport TV.

„Sloboda je klub koji ima i tradiciju i kvalitetu. Ove godine su se dodatno posložili, orijentirali se na svoje igrače i taj ispravan put potvrđuju i njihovi rezultati u ovoj sezoni. Neugodna su momčad, igraju tvrd nogomet, zatvoreniju igru orijentiranu na tranziciju, a i nama su nanijeli najteži poraz u dosadašnjem dijelu sezone. Imamo priliku uzvratiti im za taj poraz i novom pobjedom ovjeriti bodove iz posljednjih utakmica“, kazao je trener Toni Karačić na današnjoj konferenciji za medije.

„Želimo nastaviti na valu dobrih rezultata. Nadam se kako ćemo biti kvalitetniji u polju, zagospodariti terenom, a posebice biti aktivniji u napadačkom dijelu. Očekujem i bolji i kvalitetniji doprinos napada svoje momčadi od onoga što su prezentirali u Banja Luci“, dodao je Karačić.

Ulogu prvog „jockera s klupe“ u ovoj sezoni uglavnom je imao Bože Vukoja koji je istaknuo kako vlada odlično raposloženje u momčadi, a sve uslijed dobrih rezultata u posljednjim utakmicama.

„Igramo dobar nogomet poslije koronavirusa, momčad se posložila i vjerujemo u svoje mogućnosti. Do kraja jesenskog dijela prvenstva želimo skupiti što više pobjeda i dodatno se priključiti vrhu. Bolji smo od Slobode i to ćemo potvrditi pobjedom“, naglasio je Vukoja kojemu, kako je naglasio, ne smeta biti „jocker s klupe“, jer mu je uspjeh momčadi na prvom mjestu.

„Znam da mogu bolje od ovoga, posebice doprinijeti svojim golovima i asistencijama. Ipak, važno je da igramo dobro i pobjeđujemo“, dodao je Vukoja.

Za sutrašnju utakmicu sigurno neće konkurirati branič Jure Obšivač zbog tri žuta kartona te vratar Martin Zlomislić koji je tek prebolio koronavirus, a bolju sliku i stanje svoje momčadi trener Toni Karačić imat će nakon današnjeg poslijepodnevnog treninga.

NK Široki Brijeg