Gruđanke slavile u Ljubuškom

Nakon početnog ispitivanja snaga i rezultata 2:2 , Gruđanke su povele i uglavnom tijekom cijele utakmice su bile u vodstvu. Domaća ekipa je uspjela samo dva puta doći do izjednačenja i to u 19. i 29.minuti. Iako u stalnoj prednosti, grudska ekipa ipak nije uspjela prelomiti utakmicu i otići na veću prednost od 3 gola u prvom poluvremenu i to isključivo zahvaljujući jako lošoj realizaciji u napadu.

Veliki broj gostujućih napada završavao je nepreciznim ili lošim šutevima što je domaćinu davalo stalnu prigodu da stigne do izjednačenja, a samim tim povećavalo pritisak na gostujuće igračice. U drugom poluvremenu smo vidjeli sličnu sliku na parketu s tim da je prednost Gruđanki rasla do +5.

U svakom slučaju veoma važna pobjeda Gruđanki , uz puno bolju igru u obrani i sa jako puno prostora za napredak u napadu. Nadamo se da će to iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Idućeg vikenda u Grude dolazi ekipa ŽRK Goražde.

ŽRK Izviđač CO Ljubuški-HRK Grude 23:27 (13:14)

ŽRK Izviđač CO Ljubuški: Ivana Petrović,Martina Šumelj, Matea Šumelj 6,Katarina Prskalo, Mihaela Miloš, Ana Vrančić 4,Kata Miočević, Iva Grbavac 1,Matea Nosić 5, Marija Bilić 5,Zora Kraljević 1, Marija Brkić 1

Trener: Josipa Tomić

Sedmerci: 4 (3)
Isključenja : 8 min

HRK Grude: Gabrielle Leese, Ema Marić,Nikolina Čutura 7, Paula Miloš, Milica Stamatović 3, Ana Nikić 2, Anja Boban, Teodora Petković 7, Mia Lugonjić, Leontina Vujić, Milica Globarević, Klara Mikulić, Karla Lovrić 6, Barbara Karačič, Jovana Ilić 2

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci: 5(4)
Isključenja: 8 min