Danas se širom svijeta obilježava 8. ožujak – Međunarodni dan žena koji je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

Naravno, s obzirom kako muškarci više nisu ti koji su “nadređeni” kao nekada, a žene dobivaju sve više ravnopravnosti i ponekad zasluženono staju uz bok muškoj populaciji u svim životnim segmentima, potrebno je da ih poštujemo i cijenimo.

Važnost žene ne valja podcijeniti jer su one te koje u mnogo čemu pridonose. Ako se malo osvrnete oko sebe, primijetit ćete da je vaše okruženje puno žena koje, svaka po malo, daju dio koji naš život savršeno spaja.

danzene8317_5

S obzirom kako je 8. ožujak – Međunarodni dan žena, tada se muška populacija malo više nego inače pokuša “umilitili” svojoj drugoj polovici, baki, mami ili slikovito rečeno svakoj ženi kroz neki znak pažnje i zahvalu za sve što čine kao žene za nas muškarce.

Jedan cvijet, zahvala, poljubac… samo su dio znaka pažnje kojim im skrećemo pozornost da su zaslužile biti poštivanje i voljene, iako bi to češće trebali činiti a ne samo na današnji dan.

Zato drage žene, hvala što postojite! Koliko god bile nekada naporne, dosadne, razdražljive, umišljene i tako dalje… Znajte kako nismo ni mi muškarci puno različiti od vas po tom pitanju, kao i u ostalim životnim stvarima i da vas volimo.

U ime portala SirokiBrijeg.info, svim bakama, mamama, curama, ma svim ženama ovoga svijeta želimo – Sretan Dan žena!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info