ŠIROKI BRIJEG – Uskoro će početi predizborna kampanja i priča lokalnih “papagajskih” političara, kako se trebamo boriti za svoju zemlju, prirodu i da mladi ostanu ovdje živjeti.

Po svemu sudeći i koliko im je stalo da ta svoje obećanja ispunjavaju teško će više ikada ikome biti jasno kada nisu u stanju da sačuvaju i ovo malo što imamo.

Planiraju milijunske investicije, a nisu u stanju sačuvati prirodnu ljepotu koja generacijama krasi grad Široki Brijeg, a koju oni konstantno ignoriraju i dozvoljavaju svakoj budali da uništava tok našeg prirodnog bisera rijeke Lištice.

Dok jedni buše rudu iznad izvora, drugi ju zatrpavaju smećem, treći spajaju kanalizacijske cijevi koje vode njihova govna u rijeku, četvrti pilaju drva i deblja bacaju u tu rijeku da slobodno plutaju, a one pete državne institucije koje su zadužene za čuvanje tog prirodnog bisera boli ku… jer im lova kapi sa strane da šute i s time se ne zamaraju, a da pri tome znaju kako se građani buniti neće.

“Moja rijeka Lištica”

U mom grada teče rijeka Lištica
koja svojom ljepotom uljepšava moj grad.

Dok ona tiho svojim tokom teče,
kroz brojne zavoje ona lagano skreće.

Ispod svakog mosta ona prođe,
i do svakog slapa dođe.

                        Laura Zelenika 5.b

To je bila pjesma jedne učenice 5.b. razreda Druge osnovne škole iz Širokog Brijega koja svojim očima rijeku Lišticu vidi kao ponos svoga grada, a da pri tome nije svjesna kako ju ove starije generacije sustavno uništavaju.

Ovdje nemamo puno toga više za reći, osim što ste kroz priložene fotografije u ovom članku mogli uočiti samo jedan od mnogih problema, a kojih je jako puno s kojima se susreće ova rijeka sa lokalnim “humanoidnim” budalama.

PRIČE SE NASTAVLJAJU…

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

POVEZANE VIJESTI:

VIDEO – FOTO: Sramota Grada Širokog Brijega koji je nekima tek-tako “na 1. mjestu” – 1. dio