Home slajd Glavna FOTO: U Širokom Brijegu proslavljen Dan nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne

FOTO: U Širokom Brijegu proslavljen Dan nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne

0
FOTO: U Širokom Brijegu proslavljen Dan nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – U subotu, 2.rujna u kinu „Borak“ u Širokom Brijegu svečanom akademijom proslavljen je „Dan nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne“.

Na svečanoj akademiji bili su prisutni mnogi dužnosnici sa svih razina vlasti, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prije početka akademije održan je mimohod kroz Široki Brijeg, a na Trgu širokobrijeških žrtava položen je vijenac i zapaljene svijeće.

Prigodnim riječima su se obratili Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne, Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i izaslanik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, kao i Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra u Bosni i Hercegovini.

Ovo je jedna u nizu obljetnica Udruge na kojoj se dodjeljuju zahvale za osobit doprinos u radu, stoga je predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne gospodin Lazar Martinovića uručio prigodne zahvalnice osobama i institucijama koje su dale doprinos u razvoju i radu Udruge u proteklom periodu kao i istinski doprinos u rješavanju opće braniteljske problematike Hrvatskog vijeća obrane. Među njima su Vlada ŽZH, Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, Zaklada za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije i Ivica Ćavar, prvi predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja Hercegovačko-Neretvanske Županije.

Fotografija na našoj facebook stranici SirokiBrijeg.info

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 3. rujna 2017

Proslavu su svečano uveličali nastupi Prvog benda orkestra Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i akademski glazbenik Lucija Zovko.

Grad Široki Brijeg