ŠIROKI BRIJEG – Mašta radi svašta u ovo toplo vrijeme, a najviše ako su u blizini umjetnici iz ALU Široki Brijeg kao i konobari koji su uvijek spremni za napraviti dobru atmosferu.

Jedan od takvih primjera domišljatosti stiže s Briga iznad Širokog Brijega gdje je vlasnik caffe bara “Puž” odlučio svojim gostima na jedan način pripomoći da bolje izdrže ove visoke temperature uz jedno osvježenje postavivši gumeni bazen pun vode usred svog kafića.

Da mu nije loša ideja pokazalo se kroz narednih nekoliko sati kada su gosti počeli pristizati i odmah se smještati tik uz bazen. Iako trenutno dok smo slikali ovu domišljatost, nije se nitko još usudio “brčakati” u njemu, gosti su nam kazali kako bi bilo najbolje da dođemo predvečer ili za koji sat kada bi bazen trebao biti iskorišten za svrhu za koju je namijenjen, a što i ne sumnjamo kako će i biti jer fešta je tek krenula!

Jedini koji je imao hrabrosti je student kiparstva 2. godine ALU u Široki Brijeg, Zadranin Grgur Ivanec, koji nam je kazao i prezentirao kako bi konobari ovo ljeto ako bude kako su kazali meteorolozi jedno od najtoplijih ne samo u Širokom Brijegu, nego i po njegovoj Dalmaciji, mogli svojim gostima piće donositi.

No kako god bilo, ideja sa bazenom usred kafića nije ni loša, samo da su instalacije daleko.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info