FOTO: Mili Marušić

Tradicije se ne zaboravljaju, samo se nastavljaju zahvaljujući mladim generacijama učenika širokobrijeških škola.

Pa tako i ove godine, brojni učenici osnovnih i srednjih škola s područja grada Širokog Brijega odlučili su posljednji dan školske godine iskoristiti na najbolji način sa svojim razredom.

Mnogi su već u ranim jutarnjim satima stigli na tradicionalnu destinaciju okupljanja na području Borka i zauzeli lokacije na kojima će se još jednom okupit, zaroštiljati, pivo popiti i zajedno zapjevati za oproštaj od školskih klupa i svojih kolega s kojima su donedavno dijelili svaki dobar i loš trenutak godinama u razredu.

Vrijeme ih poslužilo da bolje ne može

Sunce i visoke temperature nisu niti malo bili smetnja da svaka ekipa za sebe na ovoj prekrasnoj lokaciji pronađe kutak hlada, a kraj svake od njih teče osvježavajuća voda iz vrela Borak koja daje posebnu čar i ambijent za dobru zabavu koju su neki znali i Iskoristi kako bi se na trenutak osvježili.

Moramo priznati kako su svi na svojim lokacijama imali vreće za smeće u koje su odlagali otpad kako ne bi uništavali ovaj prirodni ambijent koji im je omogućila da im lijepo bude, te se nadamo (a znamo kako će ovo čitati) kako će večeras kada završe sa druženjem iza sebe sve očiti i na taj način sačuvati ovaj naš biser Borka.

Mnogi od njih još nisu svjesni važnosti ovog zajedničkog druženja na jednom mjestu, a koje će mnogima još dugo u sjećanju ostati zabilježeno jer će većini biti posljednje iz razloga što je došlo vrijeme nakon toliko godina da svatko svojim putem krene u kreiranje svoga života!

Kako god bilo i gdje god krenuli nakon školovanja, a neki u nastavak školovanja, želimo im puno uspjeha i da budu dio generacije koja će sa ponosom i poštenjem koračati.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info