Mladi Širokog Brijega ponovno dominiraju. U konkurenciji od 134 projektne ideje osvajaju vrh i sredstva za projekt uređenja parka ispred škole na Brijegu.

U razdoblju od 09. do 11. ožujka 2016. godine održan je drugi ovogodišnji Move-On seminar u Sarajevu. Na seminaru su sudjelovali srednjoškolci iz cijele BiH, uključujući i srednjoškolce iz Širokog Brijega.

Move-On seminar je u potpunosti osmišljen i financiran od strane fondacije SHL (Schuler Helfen Leben), a namijenjen je aktivnim i društveno uključenim mladim osobama koje žele doprinjeti pozitivnom razvoju svojih zajednica i sebe samih.

mšbs14032016  1

Sudjelovanje na seminaru je zahtjevalo prijavljivanje osmišljenog projekta, koji bi u slučaju pobjede bio financiran od strane SHL-a. Od 134 projektne prijave izabrano je 5 najboljih ideja i timova koji su sudjelovali na seminaru.

Seminar se sastojao od dva dijela, teorijskog i praktičnog. Oba dijela su osmišljena u svrhu usavršavanja projektnih ideja putem različitih savjeta, informacija, rasprava i praktičnih vježbi.

mšbs14032016  4

Pobjedivši na izborima za najbolji projektni prijedlog tijekom zadnjeg dana seminara, širokobriješki srednjoškolci (članovi lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH za Široki Brijeg, Vijeća mladih grada Širokog Brijega te Odreda izviđača „Široki Brijeg“) su dobili sredstva za provođenje svoje projektne ideje u djelo.

Projektni tim su: Frano Šarić, voditelj projekta, Sara Mandić, Luka Lukrecije Galić i Domagoj Karačić.

Naziv odobrenog projekta je „Odmor s Prirodom“, a osnovni cilj projekta je podizanje svijesti o ekologiji kod mladih i u zajednici. Glavne aktivnosti su čišćenje i uređenje parka ispred škole na Brijegu kako bi se stvorila čista i ugodna atmosfera oko škole. Dio projekta su i kreativne radionice s ekološkim temama, koje će biti namjenjene srednjoškolcima, navodi se u priopćenju ASuBiH Široki Brijeg.

Više o projektu i nadolazećim radionicama možete saznati na Facebook stranici Lokalnog tima ASuBiH-a za Široki Brijeg na linku: https://www.facebook.com/asubih.siroki

SirokiBrijeg.info