FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Da su naši političari uvijek korak ispred vremena, dokazuje ovogošnji primjer proslave Dana županije Zapadnohercegovačke i Dana utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne koji se inače obilježava 18.studenog u nedjelju, a dok su oni to lijepo odradili četiri dana ranije, tj. danas 14. studenog.

Sve je po starom dobrom običaju krenulo okupljanjem u središtu Širokog Brijega oko 11 sati, gdje je upriličeno polaganje vijenaca i molitva kod Križa za sve poginule i umrle hrvatske domoljube, a molitvu je predvodio fra stipe Biško.

Nakon toga, u kino dvorani Borak uslijedio je svečani prijem povodom obilježavanja Dana Županije ŽZH i Dana utemeljenja HZ-HB, gdje su brojni uzvanici pozorno slušali govore predsjednika Skupštine ŽZH Ante Mišetić koji je ujedno otvori i zatvorio ovaj svečani prijem, a dok su još puno tih zanimljivih detalja osnutka HZ-HB iz tog vremena imali za reći nekadašnji ministar obrane i ministar gospodarstva HR HB Vlado Šoljić, kao i predsjednika Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, čiji ćemo govor na portalu SirokiBrijeg.info u potpunosti prikazati 18. studenog.

Ovu svečanost je svojim uistinu odličnim nastupom u par glazbenih točaka uveličao ženski zbor i tamburaški orkestar Glazbene škole Široki Brijeg.

Obilježavanje Dana Županije Zapadnohercegovačke zaključeno je svečanim domjenkom u Hotelu “Park” u Širokom Brijegu, na račun poreznih obveznika, i što je zanimljivo osim domjenka, nikad više u zadnjih nekoliko godina nije prošlo pješke ljudi u jednoj koloni od kino dvorane pa sve do Hotela.Mili Marušić/ SirokiBrijeg.info