FOTO: Osviježene verzije modela A3

Proizvođač iz Ingolstadta je objavio prve fotografije i podate o osvježenoj verziji modela A3. Riječ je o standardnom faceliftu koji je donio nekoliko novosti i kada je riječ o dizajnu i stylingu vanjštine i interijera te tehničkim karakteristikama vozila, piše portal Autonet.hr.

Velika vijest estetske i tehničke prirode je dodatak Matrix LED tehnologije u osvježena svjetla. Recimo i kako će ubuduće ksenonska svjetla biti standardna oprema. Nadalje, dorađena je maska motora i to prema uzoru na A4, stražnji kraj je dobio redizajnirani difuzor i svjetla, a tu je i pet novih boja karoserije.

Za veći stupanj sigurnosti će se pobrinuti prošireni popis opreme poput sustava aktivnog zadržavanja vozne trake, sustava automatskog kočenja u nuždi s prepoznavanjem pješaka i sl.

audi3 m 06042016 5

Audijev hvaljeni Virtualni kokpit će ubuduće biti dio opcijske opreme, a podsjetimo kako je riječ o 12,3-inčnoj instrumentnoj ploči na kojoj se mogu prikazivati različiti podaci ovisno o preferencijama vozača. Središnji 7-inčni zaslon unaprijeđenog MMI sustava se i dalje električno podiže iz prednje armature, a dorade se odnose na pojednostavljenje menija i govornih naredbi.

Ponuda motora sada uključuje i 1,0-litreni 3-cilindrični turbo snage 115 KS, a vrh standardne ponude čini 2,0-litreni 4-cilindrični turbo snage 190 KS. Između njih je još i 1.4 TFSI snage 150 KS. Tu je i novi 1.6-litreni turbodizelski motor snage 110 KS kao najštedljiviji motor u ponudi, a slijedi ga 2,0-litreni TD snage 50 i 184 KS.

Ljubiteljima alternativnih pogona je namijenjen plug-in hibridni A3 e-tron, kao i A3 Sportback g-tron kojeg pogoni prirodni plin. Vrh ponude će činiti S3 čiji će pogonski sklop sada razvijati 10 KS više, odnosno snagu od 310 KS.

Prve isporuke ovog vozila kreću tijekom ljeta pa je za vjerovati kako će uskoro stići i na naše tržište. Usput dodajmo kako će na njemačkom tržištu cijena kretati od 23.300 Eura.

Autonet.hr