ŠIROKI BRIJEG – Volio bi početi pisati tekst sa “Bravo Široki Brijeg – hvala za veliki odziv na humanitarnu predstavu i simboličnoj pomoći svojoj sugrađanki”, ali neću, nego ću samo kazati Bravo za onih 70-ak naših sugrađana kojima nije bilo teško po ovom prohladnom vremenu doći u kino Borak i simboličnih 5 KM dati za ulaznicu i usput pogledati kazališnu predstavu “Kokoš”, koju je humano i besplatno odradila ekipa “Mali teatar iz Mostara”.

Vjerovat ću kako je bilo dosta onih koji su bar simbolično pozvali humanitarni broj 092/ 890 – 848 i na taj način odvojili 2 KM, jer si valjda bar to možemo, većina nas sad zasad, priuštiti! Nekome bi one jaku puno značile kada bi bilo više poziva i skupila bi se ta određena cifra koja je potrebna za liječenje naše sugrađanke, 31-godišnje Marijane Lasić.

Humanitaranaširoki 04022016 1

Istina, puno puta se pokazalo da građani Širokog Brijega posjeduju humanost u sebi, i trebalo bi se svako malo ovakvo nešto organizirati (na žalost) iz razloga što je nekada lakše skupiti određena sredstva kada se više ljudi udruži i odvoji samo djelić, nešto u stilu one poslovice “zrno po zrno, pogača” kada to nisu u stanju napraviti državne institucije koje mi plaćamo da nam idu u korist i pomažu, jer svakome od nas se može dogoditi da je pomoć potrebna, a kada se to dogodi onda smo tu svi mi kao “humanoidna” bića i još katolici koji priskaču u pomoć.

Podsjetimo još jednom kako 31-godišnja Marijana Lasić, posljednjih 20 godina vodi borbu sa šećernom bolesti. Posljednje dvije godine pojavila su se teška oštećenja organa vida, koji je značajno oslabio, te je stanje iz dana u dan sve lošije. Jedino je rješenje skupocjeni operativni zahvat u specijalnoj bolnici “Sveti Vid” u Beogradu. Kompletno liječenje s operacijom stoji 20.000,00 KM, i na žalost nije u mogućnosti da prikupi taj novac, nego udruge poput Udruga dijabetičara u ZHŽ-u, HPD Čvrsnica, Udruga Inicijativa, kao i mi mediji smo se uključili u ovu akciju da nas što više proširi ovu vijest i uz pomoć svih, te pripomognemo koliko možemo.

Ali još nije kasno, jer pomoć ovoj akciji da uspije možete ostvariti i pozivom na humanitarni broj 092/ 890 – 848, gdje donacijom u iznosu od 2 KM – možete uplatiti i na broj žiro računa Udruge dijabetičara: 3382202264994291 te omogućiti hitni odlazak na operaciju mladoj Marijani da vrati vid.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info