FOTO: Od jutra kolone na biralištima u MZ Kočerin – Nestalo listića za glasanje!

Ove nedjelje u Širokom Brijegu su od 9:00 sati su otvorena biračka mjesta za izbore za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega.

Brojka od 319 kandidata od kojih je 15 žena i 304 muške osobe, na 25 biračkim mjesta tj. mjesnih zajednica će pokušati izboriti svoju čelnu poziciju da predstavlja i bori se za svoje mjesto.

Od ranog jutra brojna biračka mjesta su toliko sablasno prazna, da se na prste može prebrojati koliko je došlo glasača, u nekim mjesnim zajednicama nije bilo ni potrebe dolazi jer nije nitko bio prijavljen da bude član vijeća MZ, kao na primjer MZ Oklaji u kojoj se ne zna “tko pije, tko plaća” tako da ta mjesna zajednica je upita što će se s njom dogoditi i tko je u njenom vodstvu.

No, jedan o svijetlih primjera nam dolazi s ruba Širokog Brijega, a to je MZ Kočerin gdje doslovno su mještani iskoristili svoje demokratsko pravo i izašli na izbore.

Od ranog jutra kolone su tolike da se trebalo čekati po pola sata i više kako bi birači izrazili soj stav i podržali kandidate za koje su sigurni ili misle kako će ovom mjestu donijeti svjetliju budućnost i voditi ih brže ka civilizaciji, nego se to činilo prijašnjih godina.

Kako god bilo da bilo, ovakvi demokratski izbori će pokazati tko će biti novo ili novo-staro vodstvo, a s obzirom na brojnost izašlih mještana, tko god to bio uistinu će se morati potruditi za sve te ljude i da svima bolje bude.

Napomenimo kako je do 15 sati ponestalo glasačkih listića kojih je bilo pripremljeno 500 i da se otišlo po još dodatnih njih 100.

Bravo za Kočerin!!!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info