FOTO: Nevidljive ljuljačke u Širokom Brijegu privlače djecu samo da ih gledaju i plaču!

ŠIROKI BRIJEG – Nevidljive ljuljačke velik su proljetni hit u Širokom Brijegu, a sve veći broj djece, pa čak iz okolnih mjesta, dolazi u Borak vidjeti pravu atrakciju.

Naime, u dječjem parku u Borku, tik uz rijeku Lišticu, devastirane su, između ostaloga, ljuljačke. Ovoga puta bolje rečeno odnesene, ukradene ili što već jer od drvene sjedalice i lanaca ostala je samo željezna konstrukcija.

Proteklih godina, o čemu smo više puta pisali, devastiran je i ostali inventar u jedinom javnom dječjem parku u Širokom Brijegu. Slomljene ili u potpunosti su nestale klackalice, tobogani, klupe, drveni konjići za ljuljanje i ostalo.

Preživjela je jedna klackalica, tobogan dok je vrtuljak načet, ali se još drži. S obzirom da je tobogane nešto teže ukrasti i razvaliti, vandali su ih iskoristili za crtanje vulgarnih crteža i natpisa.

Djeca u Širokom Brijegu od sada mogu doći u park i samo gledati u inventar jer je rijetko što u funkciji, a za igranje u pravom dječjem parku morat će skoknuti do susjednih gradova. Do tada mogu uživati u jedinstvenom doživljaju nevidljivih ljuljački.

Podsjećamo, izgradnju dječjeg parka u Borku financirao je turski kontigent EUFOR-a koji je u to vrijeme bio smješten u Širokom Brijegu te je do danas ostao jedini javni dječji park u Širokom Brijegu kojega, sudeći prema njegovom stanju, rijetko tko cijeni.

Posljednji put je park djelomično saniran u svibnju 2017. godine kada je Vijeće mladih Široki Brijeg provelo ekološku akciju čišćenja Borka. Iz Grada Širokog Brijega su u lipnju 2017. godine najavili da će u svibnju 2018. godine početi radovi na potpunoj rekonstrukciji parka u Borku.

Bljesak.info