FOTO: Mercedes-Benz C-klasa “Dream Edition”

Nova C-klasa osvojila je titulu Svjetskog auta godine 2015. i to posve zasluženo. Impresionira ne samo sportskim dizajnom i laganom šasijom, već i luksuznim interijerom te brojnim inovativnim sustavima pomoći u vožnju. S visokim udjelom aluminijskih dijelova i izuzetno čvrstim materijalima, karoserija C-klase istodobno je laka i pruža visok stupanj sigurnosti. A unatoč snazi, postigao je veću štedljivost: zahvaljujući supermodernim, agilnim motorima koji manje troše i ispuštaju manje emisija. Opremljena novom tehnologijom podvozja, C-klasa razvija dojmljivu dinamiku vožnje.

de05022016 2

Savršeno prilagođena ergonomiji čovjeka, široko umrežena s mogućnostima digitalnog doba: s uslugom Mercedes connect me vozač, vozilo i osobni svijet postaju fascinantna cjelina. Imajte povjerenja u servise koji se temelje na online uslugama, a koji će Vam automatski pomoći u slučaju opasnosti. Pomoću daljinskog upravljanja Remote online u dodatnoj opremi provjerite važne podatke o vozilu, a u nepoznatom gradu izuzetno lako ponovno pronađite svoju parkiranu C-klasu putem pametnog telefona. Iznenadit će Vas što je sve već danas moguće.

de05022016 3

LED Intelligent Light System zadivljuje jedinstvenim dizajnom, malom potrošnjom energije i većom sigurnosti. Poboljšana duga svjetla, koja su dio adaptivnog sustava pomoći za duga svjetla Plus u dodatnoj opremi, ne zasljepljuju vozače vozila ispred Vas i iz suprotnog smjera. Adaptivni sustav pomoći za duga svjetla Plus u dodatnoj opremi omogućava vožnju s trajno uključenim dugim svjetlima, a da se pritom ne zasljepljuju drugi sudionici u prometu. Na taj način vozač u svakom trenutku ima na raspolaganju najbolju moguću daljinu osvjetljavanja prednjih svjetala.

de05022016 5

Inovativne i individualizirane usluge mobilnosti, povezanosti i servisa kod nas imaju ime: Mercedes me. Jedan dio tog novog svijeta doživljaja Mercedes-Benza čini Mercedes connect me, sveobuhvatno umrežavanje vozača, vozila i privatnog života. Asistent aktivne pomoći pri parkiranju uključuje PARKTRONIC. Uz aktivan sustav pomoći pri parkiranju olakšava se potraga za parkirališnim mjestom i parkiranje u uzdužna i poprečna parkirna mjesta te izlazak iz uzdužnih parkirnih mjesta. Parkiranje postaje zabava. Vozilo se automatski usmjeruje u parkirno mjesto i preuzima ulogu vozača pri upravljanju i kočenju.

de05022016 1

Opuštenu i štedljivu vožnju, posebno na dugim putovanjima, omogućuje Tempomat s funkcijom Speedtronic. Osim željene brzine putovanja može se odrediti i maksimalna brzina kako bi se primjerice sigurno pridržavali ograničenja brzine. Kao prvi proizvođač automobila na svijetu, Mercedes je ponudio integralni koncept sigurnosti kako bi se izbjegle nesreće, te kako bi vozači optimalno reagirali na opasnosti i smanjili posljedice nesreće. To vrijedi i za putnike u Mercedesu i za ostale sudionike u prometu.

Automania.hr