FOTO: Limitirana verzija Lamborghini Aventadora povodom pedesete obljetnice Miure

Lamborghini je odlučio na festivalu brzine Goodwood predstaviti posebnu ediciju Aventadora pod nazivom Aventador Miura Homage s kojim kompanija slavi pedeseti rođendan legendarne Miure.

Sukladno s tim, kupcima će biti ponuđeno samo pedeset primjeraka od kojih je već pola unaprijed rezervirano. Karoserija je lakirana u dvije boje, a sretnici koji naručuju ovaj model moći će birati između nekoliko boja karoserije, poput “Rosso Arancio Miura” crvene, “Verde Scandal” zelene te “Tahiti” plave. Naplatci dolaze u zlatnoj ili matiranoj srebrnoj boji. Da je riječ o specijalnom modelu govore i natpisi “Miura 50th” koji se nalaze na bočnim stranama, a svaki auto ima karbonsku pločicu na kojoj piše redni broj modela. Na Goodwoodu će naravno biti predstavljen model 1/50 sa atraktivnom kombinacijom crveno-zlatne karoserije u kombinaciji sa zlatnim naplatcima.

Oni najzahtjevniji kupci možda će biti razočarani što motor ostaje iste snage, međutim riječ je o 6,5-litrenom, 700 KS snažnom V12 motoru koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Autoklub.hr