Dječje igralište Borak - Široki Brijeg 7/8.8.

Stvarno je teško nekima pojasniti kako Grad Široki Brijeg napokon ima nešto lijepo uređeno u zadnjem stoljeću, a da naši političari baš i neće “omrsiti brk” tim novcem koji će se utrošiti za najljepši dio na području Širokog Brijega, a to je dječje igralište, šetnica i Park na lokalitetu Sajmište u Borku.

Iako smo nedavno pisali o liku koji je odlučio svoje vozilo dotrati izravno na novoobnovljenu šetnicu uz rijeku i oprati ga, a što je u svom naumu i napravio, često susrećemo neke nove slučajeve koji graniče sa zdravim razumom ili jednostavno ne shvaćaju što čine svojim postupkom!

Novi slučaj s iste te lokacije, zabilježen je tijekom jučerašnjeg dana, gdje možemo vidjeti kako se gospodin ili gospođa (skroz nebitno) svoje osobno vozilo (Mercedes) njemačkih nacionalnih oznaka ugnijezdio lijepo u hladovinu ispod jednog mladog nedavno zasađenog drveta, a da pri tome pola vozilo se nalazi pola na šetnici, a pola na dječjem igralištu. I što je najbolje, unutar samog unutarnjeg središta zone gdje pola lokaliteta treba se prijeći da bi se došlo do te lokacije, pa sad možete misliti kuda je vozilo ušlo, a nije sigurno helikopterom spušteno!

Pretpostavljamo i sigurni smo kako vozač koji je ovo napravio “nema muda” da to isto ponovi u nekom njemačkom parku, ali zato zna gdje može i gdje nama potreba da se brine za neke kazne jer ovdje u Širokom Brijegu na žalost nema tko da ga propisno kazni i upozori da i mi želimo postati civilizacija, a ne biti krkani cijelo vrijeme.

Pa da pojasnimo situaciju dotičnom vozaču i svima onim koji iskorištavaju nerad i bezobzirnost naših gradskih službi koje bi se trebale brinuti o održavanju, čuvanju i sigurnosti kako je vrijednost ovih radova i uređenje ovog parka nešto više od 500.000 KM, i koji se isključivo financira novcem Europska unija.

Napokon u Širokom Brijegu da imamo nešto lijepo s čime možemo biti ponosni, i zar nam treba da to odmah uništimo!?

A ovome vozaču ili vozačici preporučujemo da isto napravi u nekom parku i dječjem igralištu u Njemačkoj, i da nam pošalje dojmove sa njihovom policijom ili komunalnim redarima. Lako ti se zaj… ovdje kada nema policajca ni redara koji će svoj posao odraditi.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info