ŠIROKI BRIJEG – Danas nešto iza 15 sati na glavnoj cesti u selu Jare na području grada Širokog Brijega došlo je do prometne nesreće, koja je na sreću prošla bez ozljeda.

Naime, dok je kamion prolazio tom trasom ceste, krovom je zakačio za visokonaponski ekektrični kabl koji je vodio iz električnog drvenog stupa do obiteljske kuće koja se nalazila preko puta prometnice.

prjar292016 _8

Sreća u nesreći je bila ta što je vozač kamiona prošao bez strujnih udara, i što zasigurno ne bi dobro završilo.

Brojni mještani su odmah priskočili u pomoć te nastojali do dolaska električara da ne dođe do prekida prometovanja na ovoj dionici ceste jer je već bilo vrijeme povratka s posla i gužve bi se mjerile u kilometrima, s obzirom da električari ni nakon sat vremena se nisu pojavi na mjestu nesreće kako bi struju isključili i zaštitili svoje sugrađane od mogućih posljedica.

prjar292016 _6

Kako smo doznali na licu mjesta od mještana Jara, kamioni često prolaze ovom trasom ceste, pa tako i ovaj koji je tijekom jutra tuda prošao i nikakvih probleme nije bilo, ali je izgleda došlo do popuštanja kablova i eto umalo tragedija.

Mještani su nas zamolili ovim putem da apeliramo na nadležne institucije kako bi se malo pozabavile električnim stupovima u ovom selu, a koja su većinom od drveta i kako bi se na vrijeme izbjegle ne samo ove, nego i slične situacije gdje netko ne bi ozbiljno nastradao.

Uviđaj su obavili djelatnicu PU Široki Brijeg.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info