FOTO: Gradonačelnik Kraljević prerezao vrpcu na pokrpanoj rupi u ulazak u centar Širokog Brijega

ŠIROKI BRIJEG – Nakon što je trebalo tri mjeseca da se asfaltiraju i pokrpaju sve rupe u ulici Antuna Mihanovića u Širokom Brijegu i postave šaht svakih pola metra, shvatili su dečki iz Elektroprivrede HZHB kako postoji mogućnost da negdje u toj friško asfaltiranoj cesti dolazi do “gubljenja napona energije” pa su prionuli na ponovno kopanje, što je već tradicija u Širokom Brijegu da kada se nešto završi kako se mora ponovno iskopavati jer je netko nešto zajebo.

Nakon što su “majstori” iz elektre 09. ožujka 2016. godine u rano jutro rasporili friški asfalt poput nekog kirurga školovanog u “Trnskoj školi”, te uklonili mogući kvar i rupu zatrpali jeftinom pržinom uslijedili su novi problemi za vozače i njihova vozila koja ne baš jeftino registriraju i time plaćaju brojna davanja državi, a između ostaloga i za održavanje prometnica.

otvaranješahta01042016 8

Rupa s pržinom koja zauzima dobar dio prometne trake i zbog brojnih prelazaka preko nje, jer ipak se radi o cesti koja vodi u centar grada postala je doslovno rupa preko koje se moralo preći vozilom ako ne želiš prelaziti u suprotnu prometnu traku i izazvati prometni incident!

Ta rupa je sve do dana današnjeg stvarala brojne glavobolje svima, pa su oni koji su dolazili u privatni Dom zdravlja “Kordić” u Širokom Brijegu, bili prisiljeni vaditi krv i slati na analizu u Mostar i za koju su morali dodatno izdvajati još po 5 KM iako su bili zdravstveno osigurani te kupili zdravstvene “markice” po redovnoj proceduri.

otvaranješahta01042016 7

Sreća, evo danas 1. travnja, nakon skoro eto dva mjeseca i taj problem je riješen i rupa je napokon zatrpana i asfaltirana.

Samoj svečanosti krpanja i asfaltiranja su nazočili predstavnici gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Kraljevićem koji je svečanim rezanjem vrpce nad istom kazao – “kako je ovo mali korak za čovijeka, a velik za čoviječanstvo”.

Osim gradonačelnika samoj ceremoni su nazočili svi djelatnici Gradske uprave kao i Županije Zapadnohercegovačke koju je predvodio premijer Zdenko Ćosić koji je ujedno i položio vijenac za sva nastradala vozila na ovom dijelu prometnice.

otvaranješahta01042016 2

Naravno nije izostao ni božji blagoslov i molitva koju je posebno za ovu prigodu prizvao izaslanik predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji je stigao iz Banja Luke sa redovnom autobusnom linijom.

Nakon svega toga delegacija se uputila u novoobnovljeni restoran “Borak” na vrelu rijeke Lištice kako bi se okrijepila od napornog jutra i silnih proceduralnih običaja koje su sastavni dio bile današnjeg folklora.

Kako doznajemo od neprovjerenog izvora, ručak koji je rezerviran samo za odabrane i koji je unaprijed plaćen, osigurao je nepoznati stanovnik KPZ Tuzle, tako da je sigurno jedno – potrošeni novac neće ići iz gradskog proračuna i stoga postoji mogućnost od ušteđenog novca da se zakrpa još koja rupa na prometnici.

Sve u svemu ovo je ličilo na nekakvu predizbornu kampanju koja uskoro dolazi, ali sreća da ima do nje još 6 mjeseci, tako da će naš narod uskoro to zaboraviti kako se rupa pokrpala na 1. travanj 2016. godine.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info