ŠIROKI BRIJEG – Nešto se čudno dešava u gradu nad rijekom Lišticom!?

Tijekom utorka na širem području Širokog Brijega, uzduž i poprijeko, osvanule su naljepnice po skoro svim rasvjetnim stupovima, prometnim znakovima i ostalim mjestima na kojima glavnu ulogu ima Hrvatski član predsjedništva BiH drug doktor Dragan Čović.

anticovic982016_1

Do prije dvije godine njegov lik su “krasili” veliki predizborni plakati na kojima je pozirao ispred širokobriješke crkve, kao neki klinac ispred kućnog bojlera kada bi radio “selfie” sliku koju će ubaciti na Facebook.

FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

Tih dana na izborima za predsjedništvo BiH je dobio od građana Širokog Brijega toliku podršku (preko 3000 glasova i prije otvaranja birališta) na kojoj bi mu zavidio Kim Jung-Un mlađi. Postao je predsjednikom ali nikada svoja obećanja ispunio nije, nego je samo zagorčao sudbinu mnogim Hrvatima koji su mu podršku dali.

Okrenuo je leđa hrvatskim generalima, suprotstavio se braniteljima, treći entitet je bio samo dio njegove predizborne priče na kojoj je dobio velik broj glasova ovdašnjeg naroda i koju je ponovno pred ove izbore aktualizirao. Ušao je u sportske vode gdje je samo jednog favorita među sportskim klubovima imao kao i velike ambicije s njim, izgleda kako se ugledao na svog velikog prijatelja iz RS-a koji ima košarkaški klub pa htio i on malo da se u tome okuša kada je sve već prošao i na svim funkcijama bio.

anticovic982016_4

Dvije godine nakon izbora za člana predsjedništva BiH, nešto se dogodilo. Ni manje ni više, nego tamo gdje je sve krenulo i gdje je uživao titulu “Dragog vođe”. Osvanule su naljepnice na kojima je on na slici, ali ne više sa crkvom i hrvatskom zastavom, nego se nalazi u krugu preko čijeg lica ide crvena crta koja zasigurno nešto simbolizira.

Tko se uspio suprotstaviti i reći kako je DOSTA VIŠE, teško je reći. Ali zasigurno znamo da je ovo jedan odličan pomak ka slobodnom razmišljanju i demokratskom društvu te izlazak iz diktature određenih političkih struktura koje su sebi uzele za pravo da svoj narod mogu uništavati dokle ih volja i kako pri tome nitko im se suprotstaviti neće.

E, izgleda kako tome dolazi kraj i svijest naroda se polako ali sigurno diže na jednu razinu više. Sve po zaslugama, a Čović i njegova stranka ništa bolje nisu ni zaslužili od širokobriješkog puka.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info