Federalci iz PU Grude izuzeli računala

GRUDE – Agenti FUP-a su u četvrtak izuzeli računala iz PU Grude u kojima su zabilježeni podaci o odobrenjima za nošenje oružja, neslužbeno se doznaje iz MUP-a ŽZH. Od prije je poznato da je FUP sredinom srpnja zatražio žurno izvješće od načelnika Odjela kriminalističke policije Miroslava Galića o evidencijama iz kojih je vidljivo da su policijski službenici PU Grude odobravali nabavku i nošenje oružja osobama iz kaznene i policijske evidencije, piše portalj Ljubuski.info.

Akcija je bila logična s obzirom da izvješće do današnjeg dana nije poslano FUP-u.

Također je poznato da je istražni postupak gotovo mjesec dana bio u ladicama Miroslava Galića, ali kada se vidjelo da se istraga mora obaviti, ista je započeta.

Pod istragom su: Miro Pejić, Damir Pandžić, Zoran Soldo, Petar Brnadić…

Nedvojbeno je utvrđeno da su izdavali oružje osobama iz kaznene i policijske evidencije. U tijeku je zakonom predviđen postupak istrage i isti bi uskoro trebali biti suspendirani uz provođenje stegovnog postupka.

Nemoguće je da za navedena kaznena djela nisu znali bivši ravnatelj policije Zoran Galić, sadašnji v.d. Milenko Madunović, Miroslav Galić i ministri, a ostaje za vidjeti hoće li odgovorni iz Gruda zatražiti i njhovu odgovornost, osim što su svjesni kaznenog djela, pa se raspituju za ubrzani postupak umirovljenja.

MUP ŽZH je institucija premrežena kriminalom i svaka istraga kriminala nailazi na višestruke prepreke, jer je jasno da iza svega stoje oni koji MUP ŽZH trenutačno vode, a imaju punu potporu u Tužiteljstvu ŽZH na čelu sa Vesnom Ćavar.

Ljubuski.info