EKLSKLUZIVNO: Zaprimljena kaznena prijava protiv ministrice Ružice Mukulić, Ante Jukića, Nade Đerek

Kako portal SirokiBrijeg.info doznaje, zbog kaznenih djela Zlouporaba položaja ili ovlasti, Nesavjestan rad u službi i Krivotvorenje službene isprave u Županijsko tužiteljstvo ŽZH stigle su kaznene prijave protiv ekipe koja je sudjelovala u poništenju zaključnih ocjene za nekoliko učenika gimnazije u Posušju.

Iako je županijska ministrica obrazovanja Ružica Mikulić kroz medije pokušala svoj postupak opravdati presudom suda, dogodilo se ono čega se zapravo najviše i bojala. Nije očekivala kako će ta presuda doći u “ruke” portala SirokiBrijeg.info i ista biti javnosti prezentirana. A ta presuda upravo pokazuje suprotno od onoga što je ministrica Mikulić govorila.

Presuda suda u Širokom Brijegu koju smo prezentirali donosi kompletno objašnjenje gdje se da iščitati kako su ministrica (a i ravnatelj gimnazije) cijelo vrijeme lagali javnost o presudi suda.

Sud nije naložio da se djecu pusti u drugi razred, a ministricu je prozvao za kršenje službene dužnosti.

Klikom na (link tekst) možete možete pročitati: PRESUDA SUDA

Nakon što smo doznali za podizanje kaznene prijave, kontaktirali smo u Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu i dobili smo potvrdan odgovor od Josipa Aničića, višeg stručnog suradnika i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH Široki Brijeg, koji nam je kazao kako je Županijsko tužiteljstvo ŽZH dana 29.9.2017. godine zaprimljena kaznena prijava protiv Ante Jukića, v.d. ravnatelja Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Nade Đerek, Županijske prosvjetne inspektorice u Upravi za inspekcijske poslove ŽZH i Ružice Mikulić, Ministrice Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Navedene osobe prijavljene su zbog kaznenih djela Zlouporaba položaja ili ovlasti, Nesavjestan rad u službi i Krivotvorenje službene isprave.

Kako nam je Josip Aničić potvrdi, daljnji korak koji slijedi odnosi se na vršenje provjera navoda iz kaznene prijave, što znači prikupljanje dokaza u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za prijavljene osobe i kaznena djela zbog kojih su prijavljeni.

Nadamo se i vjerujemo kako ova prijava neće završiti u ladici nekog od sudaca kao što su mnoge do sada završavale utjecajem politike ili neke treće osobe koja može potkupiti pojedince kao što su po svemu sudeći neki pokušavali to napraviti ili su možda napravile izvlačeći svoju djecu iz zaključenih jedinica i pada razreda, u zaključene dvojke i prolaska u veći razred.

Foto: Facebook – Nada Đerek

Ovo što se dogodilo u Posušju, istina je sramotno, ali ovakve stvari se dešavaju i dešavale su se u Širokom Brijegu, Ljubuškom i Grudama što se tiče Županije Zapadnohercegovačke, tako da se negdje moralo dogoditi “puknuće konca” kako se novim mladim našim naraštajima i generacijama ne bi u buduće predstavljalo kako uz laži, mito i korupciju mogu uspjeti i na taj način ih kvariti, nego im pokazati i dokazati da će jedino u životu uspjeti kroz svoj rad i poštenje.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info