LJUBUŠKI – Nakon višemjesečnog progona od strane djelatnika u institucijama ZHŽ, rađenog u sprezi i u cilju zaštite direktorske pozicije Vedrana Markotića u JP Parkovi, sve je konačno palo u vodu, ali time priča nije završena, piše portal Ljubuski.net.

Objavljivanje dokumentacije, koja govori o višemjesečnom progonu od strane MUP-a ZHŽ i Tužiteljstva ZHŽ za nepostojeća kaznena djela, nema svrhu bilo čijeg blaćenja, jedini je cilj upoznati javnost s načinom funkcioniranja ovih institucija, kojima su na čelu glavna tužiteljica Vesna Ćavar, ministar Zdravko Boras inženjer agronomije i Milenko Madunović nezakoniti vd ravnatelja Uprave policije MUP-a ZHŽ. Nikako se ne može zaboraviti Miroslav Galić načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a ZHŽ, inače osoba pravomoćno osuđena na 15 mjeseci zatvora zbog milijunskog kriminala u PU Posušje i krivotvorenja više stotina javnih isprava.

Dana 13.04. 2016. godine sam lažno kazneno prijavljen za činjenje KD Oduzimanje tuđe pokretnine, točnije dokumentacije iz JP Parkovi d.o.o. vezane za natječajnu proceduru u kojoj sam bio bolji kandidat od konkurenta Vedrana Markotića.

Zatražio sam dokumentaciju i istu mi je pravnik Srećko Mandić kopirao i dao. Potom je dao lažni iskaz, kojeg su postupajući tužitelj Borislav Čuljak i stručnjaci u MUP-u ZHŽ objeručke prihvatili i spremili večernju matineju u trajanju od 6 sati oduzevši mi slobodu na način da mi je inspektor Miloslav Bulić fizički spriječio izlazak iz PU Ljubuški. Bulić je inspektor u MUP-u ZHŽ i isti je po specijalnom naputku poslan od strane zapovjednika odraditi narečeni prljavi posao.

U PU Ljubuški se pridružio ekipi Damir Dugandžić, koji je više puta ponovio da sam počinio kazneno djelo, Tomislav Primorac njegov nadređeni i Ivan Bukmir, koji je jedini bio korektna osoba.

Lažna izjava pravnika Srećka Mandića

bradvicaslucaj14102016-3

Ovo je kratka izjava, koja nije istinita i kao takvu ju moralan čovjek nikada ne bi smio dati, bez obzira koliko mlad bio ili pritisnut osobama okolo sebe.

Istiniti iskaz uz nazočnost odvjetnika

bradvicaslucaj14102016-2bradvicaslucaj14102016-4bradvicaslucaj14102016-5

Izjava dana u večernjim satima nakon višesatnog maltretiranja od strane inspektora, čijim se dječačkim igrama pridružio i Stanislav Nižić, zamjenik načelnika Odjela kriminaliteta MUP-a ZHŽ Miroslava Galića. Naravno scenaristi na djelu nisu, ali protiv istine ne mogu bilo što učiniti.

Tužiteljstvu ZHŽ je, odmah nakon iskaza, moralo biti jasno kako nikakvo kazneno djelo nije počinjeno, ali i oni vole vaditi mast. Tužitelj Borislav Čuljak nikakav pisani nalog nije dao niti 20 dana nakon osumnjičenja i naravno lažnog prijavljivanja, što je potvrdio inspektor Damir Dugandžić. Izuzeli su nadzorne kamere iz prostorija JP Parkovi i potvrdili da nema kaznenog djela. Iz ruku Srećka Mandića sam dobio dokumentaciju u blizini kopirnog stroja, na čemu sam mu se zahvalio i uljudno smo se pozdravili.

Šest mjeseci trebalo Tužiteljstvu za donošenje odluke

Da sam u pravu potvrđuje dopis tužitelja Mladena Hrstića, koji je očiti preuzeo slučaj od Borislava Čuljka.

bradvicaslucaj14102016-1

Protiv Borislava Čuljka, i trojice inspektora Bulića, Dugandžića i Primorca, te Srećka Mandića, sam podnio kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje, a istragu po rješenju Federalnog tužiteljstva vodi Tužiteljstvo HNŽ-a. Oni bi trebali kazati tko su nalogodavci ovog nezakonitog postupka.

Ljubuski.net