Ekipa Konjuha prekinula Izviđačev pobjednički niz

Izviđač nije uspio doći do bodova u Živinicama protiv uvijek neugodne momčadi Konjuha. Jedan od razloga poraza je i pet nerealiziranih sedmeraca i samo šest postignutih pogodaka u posljednjih sedamnaest minuta susreta.

Izviđač je dobro otvorio utakmicu i poveo 3:0 u 4.minuti. Međutim domaći rukometaši brzo hvataju priključak i u 9. minuti poravnavaju rezultat (5:5). Igra se u „egalu“ do 17.minute (8:8), da bi domaći u 24.minuti stigli do četiri gola viška (13:9), koju su uspjeli zadržati do kraja poluvremena (16:12).

U drugom poluvremenu „Skauti“ su odlično krenuli. Serijom 7:1 u 43. minuti stižu do prednosti (17:19).

Kada se je očekivalo da bi, ako nastave u istom stilu, mogli doći do odlučujuće prednosti, neobjašnjivo posustaju tako da konce igre preuzimaju domaći rukometaši, nameću svoj stil igre i u 53.minuti ponovno preuzimaju prednost (23:22). Kos pogotkom poravnava na 23:23, ali domaći s dva vezana pogotka, kako se je pokazalo, stižu do odlučujuće prednosti.

U posljednjih pet minuta „Skauti“ ne uspijevaju preokrenuti rezultat, među ostalim, u tom periodu ne uspijevaju realizirati ni dva sedmerca. Na koncu završilo je 26:25 za domaće rukometaše i za njihovo veliko slavlje na parketu sportske dvorane u Živinicama.

Miloš Kos je bio najefikasniji „Skaut“ s pet pogodaka, po četiri su postigli Milan Vukšić i Domagoj Alilović, a po tri Ivan Miličević i Stjepan Jozinović.

Kemal Hamzić sa šest, te Eldin Hajdarević i Sead Dautović s po četiri pogotka bili su prvi strijelci u momčadi Konjuha.

U sljedećem jedanaestom kolu Izviđač u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom dočekuje momčad Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

RK Konjuh – RK Izviđač Central osiguranje 26:25 (16:12)

RK Konjuh: Bečić, Klopić 1, Dautović 4, Kamberović 1, Ahmetović 1, Jelić, Knezović, Pejkušić 2, Modrić 2, Hajdarević 4/3, Memić 2, Bečejac 3, Hamzić 6.
Trener: Jasenko Omerefendić.

RK Izviđač CO: Grbavac (3 obrane), Mandić (5 obrana), Vukšić 4/1, Alilović 4, Kos 5, Odak, Jozinović 3, F. Pavlović, Bubalo 2, Miličević 3/1, I. Pavlović, Mišetić, Šoljić 2, Medić, Bebk 1.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Konjuh 14 minuta, Izviđač 12 minuta.
Sedmerci: Konjuh 3/3, Izviđač 7/2.

RK Izviđač