Home Vijesti Politika DVA GENERALA: Zlatan Mijo Jelić dao potporu svom suborcu generalu Željku Glasnoviću

DVA GENERALA: Zlatan Mijo Jelić dao potporu svom suborcu generalu Željku Glasnoviću

0
DVA GENERALA: Zlatan Mijo Jelić dao potporu svom suborcu generalu Željku Glasnoviću

Sastanak dva generala HVO-a i HV-a, Željka Glasnovića i Zlatana Mije Jelića, a poglavito u okviru predizborne kampanje za 11. izbornu jedinicu, za izbore u Hrvatski sabor, znakovita je poruka biračima u BiH, ponajviše braniteljima.

Poznato je da je general Zlatan Mijo Jelić trenutačno u susjednoj Hrvatskoj zbog tjeralice i optužnice Tužiteljstva BiH o navodnim ratnim zločinima pričinjenim na području Mostara. On u susjednoj Hrvatskoj traži pokretanje postupka pred zagrebačkim sudom.

Također je poznato da Jelić za svoje trenutno “stanje neslobode” najodgovornijim drži aktualni politički vrh Hrvata u BiH za koje smatra da su trebali ustati u zaštitu obrane dignitete ne samo njega osobno, nego i ostalih branitelja, a koji su nepravedno optuženi za zločine. U ovom kontekstu mogu se spomenuti i imena Miljenka Miće Lasića kao i Nedjeljka Obradovića.

Ovim izborima za Hrvatski sabor kao i potpori generalu Glasnoviću od strane braniteljske populacije i visokih hrvatskih časnika, pokazuje se da najjača stranka Hrvata u BiH ostaje bez njihove, tradicionalno izlobirane, potpore.

Republikainfo.com