DRUŠTVENA NEPOGODA: 54 stabljike konoplje u Širokom Brijegu nije dočelalo svoju berbu

Analitičkom obradom prikupljenih podataka policijski službenici PU Široki Brijeg zaveli su operatvino taktičku akciju “GOST” s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom provođenja naprijed navedene akcije policijski službenici došli su do operatvivnih saznanja da se na područj mjesta Gostuša, općina Široki Brijeg nalazi zasađen nasad stabljika indijske konoplje nakon čega se pristupili pregledu terena kojim je isi i pronađen.

Nakon pronalaska nasada (54 stabljike, visine od 0,40 m do 2,2m) koje svojim izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje policijski službenici PU Široki Brijeg su organizirali zasjedu na licu mjesta te su tom prilikom dana 06.09.2017. godine oko 19,00 sati lišili slobode tri osobe M.L.(79), iz Širokog Brijega, B.R.(79) iz Širokog Brijega i I.L.(79) iz Širokog Brijega koje se dovodi u vezu s izvršenjem naprijed navedenog kaznenog djela..

Na mjestu pronalaska nasada izvršen je očevid, kom prilikom su stabljike počupane i pohranjenje u prostorije PU Široki Brijeg koje će biti upućene na vještačenje. Također na mjestu događaja izuzeti su i drugi tragovi koji će biti poslani na potrebita vještačenja, a o svim mjerama i radnjama pravodobno je izviješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu kojem će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće o izvršenom kaznenom djelu, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info