Dragi vođa u strahu od branitelja HVO-a izbjegao “bliski” susret u Ljubuškom

LJUBUŠKI -Nekoliko stotina nezadovoljnih branitelja i članova Udruge zaboravljeni branitelji, danas se okupilo u Ljubuškom kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazi ova populacija.

Branitelji koji su nazočili “dočeku” predsjednika HDZ-a i članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću ispred prostora zgrade Općine u Ljubuškom mirno su se razišli jer dugo očekivani gost se nije pojavio, iako je ponosno najavljivan njegov dolazak već nekoliko dana unaprijed  iz Komiteta, gdje je trebao nazočiti na proslavi 27. obljetnice osnivanja HDZ-a BiH u Ljubuškom.

“Položili smo vijenac i zapalili simbolično svijeća za “našeg” člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića ispred prostora zgrade Općine, a koji vjerovatno od silnog posla i iscrpljenosti nije imao snage doći pred svoj narod i ljude koji su mu omogućili da uživa u svim blagodatima koje ima i koje smo mu ti branitelji omogućili” – kazali su članovi UZB za portal SirokiBrijeg.info, nakon višesatnog isčekivanja “Dragog vođe”.

Napomenimo kako ovi istinski branitelji već tri godine traže sastanak s Draganom Čovićem, ali da do toga još dan danas nije nije došlo. Tužno i žalosno da osoba koja sebe naziva Hrvatom nakon 1993. godine, nije u stanju odvojiti pola sata za svoj narod i saslušati ih što mu imaju za reći.

No, svima nam je jako dobro poznat i shvatljiv razlog radi čega ne želi čuti istinu, a koju i on jako dobro zna. Imali ste prilike čitati o ovoj temi dosta toga kroz tekstove koji su bili objavljivani između ostalih i preko portala SirokiBrijeg.info, te radi čega političari poput njega ne žele jedinstven registar pripadnika oružanih snaga i odvajanje borbenog od neborbenog sektora jer će izradom tog registra na desetine tisuća lažnih RVI, lažnih zapovjednika, lažnih odlikovanih, lažnih udovica, silovanih, lažnih povoljno umirovljenih ostati bez svojih nezasluženih prava iz Domovinskog rata i radi čega će zasigurno ostati bez svog “sigurno” biračkog tijela ukoliko im se ta nezaslužena prava ukinu.

Od utorka kako su nam kazali, slijede blokade magistralnih i regionalnih putova, granica, te blokada državnih institucija na području ŽZH, a koje bi trebale trajati duže vremena nego što je do sada bilo po nekoliko sati. Spominje se i odlazak i pred grandioznu hacijendu u mostarskim barama da osobno posjete Velikog Hrvata i domoljuba na njegovu imanju.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info