ŠIROKI BRIJEG – Privatne škole, Centar za vozila, homologacija vozila, osiguravajuće društvo, savjetnik ministrice za obrazovanje u ŽZH, sve je to zajednička poveznica za jednu osobu iz naše Zapadnohercegovačke županije. Mada na prvi pogled izgleda nemoguće da se jedna osoba bavi savjetovanjem ministrice obrazovanja, da vodi nekoliko privatnih škola na više mjesta u BiH, da se bavi homologacijom vozila, da osniva novu osiguravajuće tvrtku i još mnogo drugih stvari, to je ipak moguće. Ta osoba, nije niti iz poduzetničkih Gruda, niti iz glavnog grada naše županije Širokog Brijega, nije niti iz Posušja. Ta osoba je naš Ljubušak, glavom i bradom, Ivan Ševo, piše Ljubuski.info.

Dragi vođa je enigma uspješnosti

Kako je to moguće da ta osoba bude iz Ljubuškog, kada je Ljubuški, što se tiče gospodarstva na dnu ljestvice u Županiji?Ta enigma može se riješiti samo na jedan način, a to je da se povežu osobe koje sudjeluju u ovako složenom poduhvatu. Jer je samo tako moguće saznati u čemu leži „forma uspješnosti“ Ivana Ševe.Da bi pokušali pronaći tu formulu uspješnosti, imati sve te firme različitih sadržaja djelatnosti, a pri tom imati u vidu da se radi o relativno mladoj osobi, koja još nema ni četrdeset godina života, mora se najprije poći od jedne veoma važne činjenice i postaviti logično pitanje: Tko stoji iza Ivana Ševe?Važna činjenica je da je Ivan Ševo visoko pozicionirani član HDZ-a BiH, te da ima i brata, Milana Ševu,koji je također visokopozicioniran u stranci i obnaša funkciju zastupnika u skupštini ŽZH i mnogo drugih funkcija.Osoba koja stoji iza Ivana Ševe, te „ujedinjava“ nespojivo (da se bude pomoćnik i savjetnik ministra obrazovanja), a istovremeno otvara niz privatnih škola (Logos, sa suvremenom zgradom u Širokom Brijegu i podružnicama u Mostaru, Žepču, Kiseljaku, Tuzli, Bugojno, Novi Travnik itd.), Eduka u Ljubuškom itd., jeste Dragan Čović.Tu se kao „pomoćnik“ može ubrojiti i Bariša Čolak.

Veliki Hrvati s velikim Srbima

Druga poveznica, osim privatnih škola i fakulteta, jeste Centar za vozila Široki Brijeg, Centar motor d.o.o. ili još bolje homologacija vozila. Homologaciju vozila Ivan Ševo „dobio“ je preko svojih „Banjalučkih veza“ i to preko Drage Talijana, direktora firme Centar za vozila Banja Luka. Kada se poveže činjenica da je Drago Talijan blizak s Miloradom Dodikom, a da je Dodik „vječni“ prijatelj našeg dragog vođe Dragana Čovića, sve je jasno. Veza između njih je očigledna, te se vidi kako „veliki Hrvati“ srdačno surađuju sa“velikim Srbima“. Naravno, to isto ne bi dopustili običnim građanima svojih nacionalnosti, jer međusobnom “suradnjom“ jačaju svoje prijateljstvo, a nas tjeraju da se mrzimo, da se zbijemo u torove. Što je dopušteno Jupiteru, Marsu nije.U pripremi je osnivanje i nove osiguravajuće kuće, koja se također vodi pod pokroviteljstvom Ivana Ševe, dok mu svesrdnu pomoć u osnivanju pruža Mladen Markotić, također Ljubušak, bivši direktor Croatia osiguranja iz Ljubuškog. Ta osiguravajuća kuća ima za cilj, s obzirom da nastaje na političkim temeljima, zamijeniti nekadašnje, propalo „Hercegovina osiguranje“.

nikadnijekasno 262016

Nikad nije kasno, kad se uči strasno

Dragan Čović, veliki vođa poput sjevernokorejanskog vođe je preko Ivana Ševe sačinio savršen poslovni projekt s različitim poslovnim djelatnostima, koje su najprofitabilnije, pa je uspio “ujediniti“ i „unaprijediti“ kompletan školski sustav i to privatni. Svojedobno je bio predavač na jedinom Hrvatskom sveučilištu u Mostaru, i to često voli isticati. Naravno u praksi radi sasvim drugo, ruši to Sveučilište, a otvaranjem privatnih fakulteta (LOGOS) „štancaju“ se diplome, a u isključivom i jedinom cilju, zapošljavanjem podobnih, partijskih „sljedbenika dragog vođe“ u državne ustanove i agencije. Na kraju postavljanjem u upravne i nadzorne odbore. Čitav sustav korumpiran je (srušen) smišljenom politikom, pravom hobotnicom s puno krakova, s ciljem da to vječno traje. Barem dok živi naš „dragi vođa“.

U novcu je sve

Upravo zbog ovako širokog kruga profitabilnih poslova, Ivan Ševo drži „na životu“ i ljubuški HDZ zajedno s Nevenkom Barbarićem. Kada je prije samo par mjeseci ljubuški HDZ, zbog mnogobrojnih afera koje je emitirala Federalna TV u „Mreži“, bio pred raskolom, kada je Nevenko Barbarić dao ostavku na mjesto predsjednika županijske stranačke organizacije, kada su se sa njim solidalizirali Ante Mišetić Sova i Zdravko Boras, “slamka spasa“ stigla je preko Ivana Ševe. Ševo je posredovao preko Dragana Čovića da „ugasi požar“ i spriječi raskol. To se sada s vremenske distance jasno vidi „u zatopljavanju“ rashlađenih odnosa između Čovića i Barbarića, te je dragi vođa u kratko vrijeme posjetio Ljubuški dva puta i dao podršku. To je čista interesna politika, gdje su jedini važni temelji za održanjem i postojanjem, interesi u obliku novca. Kad se o novcu radi onda tu ima i kriminalnih aktivnosti, a na taj način i nastaju interesno-kriminalne skupine.

Priča o jedinstvu, jednakopravnosti, trećem entitetu, ugroženim hrvatskim nacionalnim interesima, priča je za „običnu raju“, radi očuvanja vlasti, pozicija, novca i na kraju priča prije svakih izbora. Pri tome, dragi vođa sa svojim sljedbenicima uzima doslovce sve, radi što hoće, stavlja na pozicije svoje ljude u ministarstva, ustanove, agencije, upravne i nadzorne odbore, dok „običnoj“ raji ne ostavlja ni mrvice. Doslovce tako. Taj recept na lokalnoj razini primijenio je Nevenko Barbarić, koji je od Ljubuškog napravio despotiju, kandidirajući se za načelnika općine po četvrti put.

Zato je Ivan Ševo samo sinonim uspješnosti. Uspjeh je postigao smo preko politike, jer je ona „umijeće vladanja“. A umiju vladati samo oni, koji su dobri s našim dragim, vječnim vođom Draganom Čovićem.

Ljubuski.info