DI JE SADA TA NJEGOVA OMLADINA: Da kojim slučajem nisu Zaboravljeni Branitelji elementarna nepogoda?

Za ponedjeljak 24.04.2017 godine prema protokolu domaćina predviđena je organizacija dočeka Dragana Čovića,predsjednika HDZ-a BiH i člana predsjedništva BiH. “Predsjednik svih Hrvata BiH“ je trebao prema tom protokolu održati sastanak u Općini Ljubuški s predstavnicima vlasti općine Ljubuški, položiti vijence i upaliti svijeće žrtvama Domovinskog rata ispred Općine Ljubuški, te posjetiti Humac, a u večernjim satima je za njega i goste bio organizirana večera u restoranu Antonella u Ljubuškom.

No, od tog nije bilo ništa jer je domaćin prema današnjem priopćenju Večernjeg lista otkazao cijeli protokol dočeka Dragana Čovića zbog elementarne nepogode koja je prije par dana pogodila općinu Ljubuški i nanijela velike štete poljoprivrednim usjevima, zbog čega je prema priopćenju domaćina “bilo neprimjereno“ organizirati doček Dragana Čovića zbog tih šteta i nevolje u kojoj su se našli poljoprivrednici u Ljubuškom. Udruga Zaboravljeni Branitelji-Podružnica Ljubuški je prije dolaska Dragana Čovića organizirala doček „predsjednika svih Hrvata BiH“ ispred općine Ljubuški gdje se skupilo preko 700 članova udruge koju su pojačali predstavnici i članovi UZB iz cijele ŽZH, HNŽ i HBŽ.

Članovi udruge su se okupili u tolikom broju da Draganu Čoviću izraze svoje nezadovoljstvo politikom HDZ-a BiH prema demobiliziranim Braniteljima bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu jer ta stranka koja je član vladajuće Parlamentarne koalicije u FBiH nije ništa učinila da se Rezolucija Branitelja predloži i uvrsti u dnevni red zastupničkog doma Parlamenta FBiH,a konačno i usvoji čime su demobilizirani Branitelji dovedeni do rub očaja i do pitanja životne egzistencije. Predstavnici zaboravljenih Branitelja su željeli na kulturan i civiliziran način izraziti nezadovoljstvo takvom politikom i zatražiti sastanak s Draganom Čovićem na kojem sastanku bi tražili od njega da preko predstavnika HDZ BiH u zastupničkom i Domu Naroda Parlamenta FBiH zatraži predlaganje i uvrštavanje u dnevni red Rezolucije Branitelja na sjednicu Zastupničkog doma od 25.04.i 26.04.2017 godine,a ukoliko im on to ne bi htio ili mogao obećati od njega bi bilo zatraženo da se obrati članovima UZB i to im rekne pred općinom Ljubuški,ili bi to konačno učinili predstavnici UZB i dali svoje priopćenje.

Članovi UZB i njihovi predstavnici su se uredno pojavili pred općinom Ljubuški sa svojim transparentima dok je predsjednik UZB Podružnica Ljubuški Petar Ereš preko megafona ponavljao riječi s transparenata članova UZB poput:“Stop stranačkom zapošljavanju,mi smo vas dočekali a naša djeca su u Njemačkoj…..“itd. Vrijeme je prolazilo a Dragan Čović s pratnjom nije dolazio,dok su prisutni mediji uzimali izjave od predstavnika UZB i njihovih članova. Konačno negdje oko 14,00 sati predstavnici UZB su odlučili zapaliti svijeće i položiti vijenac žrtvama Domovinskom rata ispred općine Ljubuški, gdje su predstavnici UZB otišli po svećenika u crkvu na Humac da se zajedno sa prisutnim članovima UZB pomoli za duše naših poginulih subranitelja, no nitko od pozvanih svećenika nije mogao doći prije 17,30 sati zbog čega su predstavnici UZB položili svijeće i zapalili svijeće bez svećenika jer je stav članova UZB bio da je netko od pozvanih svećenika trebao odmah doći i izmoliti koji očenaš za duše poginulih Branitelja a ne to odgađati do 17,30 sati jer su Branitelji dovoljno čekali „predsjednika svih Hrvata“ i predstavnike samostana na Humcu.

Priopćenje domaćina kako se protokol organizacije dočeka Dragana Čovića odgađa zbog elementarne nepogode koja je zahvatila Ljubuški u svemu ovome djeluje pomalo ironično i smiješno. Ako je itko ikada trebao doći u Ljubuški i dati podršku oštećenim poljoprivrednicima to je bio Dragan Čović „predsjednik svih Hrvata BiH“koji im je trebao udijeliti koju riječ utjehe jer za to ima velikog dara jer svih godina svoje vladavine šireći demagogiju „udjeljuje“ljudima riječi“utjehe“koje ih otjeraše u egzil trbuhom za kruhom,Branitelje ostavi na cjedilu od kojih mnogi učiniše suicid ne mogavši više izdržati pritisak u glavi od nagomilanih problema, uništene tvornice, otkupne duhanske stanice, uništenu poljoprivredu, malo i srednje poduzetništvo, nagomilane socijalne probleme, loš položaj studenata, đaka,radnika, do je po stranačkom ključu po zapošljavao stranačke poslušnike i uhljebe u sva javna poduzeća s hrvatskim predznakom.

Njegov nedolazak podsjeća kao jaje jajetu doček predstavnika demobiliziranih Branitelja ispred Parlamenta FBiH od 11.04.2017 kada nitko od predstavnika tog Parlamenta nije priopćio tim Braniteljima da li im je ili ne Rezolucija Branitelja uvrštena ili nije na sjednicu tog doma dok se predstavnici tog doma nisu poput podrumskih štakora razbježali na sporedne izlaze iz Parlamenta FBiH kako ih okupljeni Branitelji ne bi vidjeli i s njima se suočili.

Da kojim slučajem nisu Zaboravljeni Branitelji elementarna nepogoda koja je pogodila Ljubuški dana 24.04.2017 godine zbog koje „predsjednik svih Hrvata BiH“nije došao u Ljubuški? Ukoliko su Zaboravljeni Branitelji elementarna nepogoda onda je jaka ta elementarna nepogoda od koje se skriva i Predsjednik HDZ-BiH, i član Predsjedništva BiH. Zar „predsjednik svih Hrvata BiH“ nema svekoliku sigurnosnu,obavještajnu i ekonomsku zaštitu od svih elementarnih nepogoda jer kako su svi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH izjavljivali d su predstavnici UZB i potpisnici Rezolucije „neformalne i nereprezentativne skupine Branitelja “otkud toliki strah i bojazan od takvih skupina? Gdje su te tzv “formalne i reprezentativne skupine“ branitelja da zaštite svog predsjednika ukoliko ga toliko vole i vjeruju u njega? Gdje su predstavnici „zlatne mladeži HDZ BiH“ koji se javno eksponiraju medijima, biraju svoje predstavnike i daju svekoliku podršku svom predsjedniku a kako to mediji u njihovim rukama prenose skupi ih se dosta po domovima tipa Herceg-Stjepana Kosače itd? Gdje je konačno to njegovo biračko tijelo iz Ljubuškog koje uvijek izabere za Načelnika Ljubuškog kandidata HDZ BiH bez obzira na svekoliku ogorčenost Ljubušaka njihovom politikom? Čega se zapravo oni boje? Šake jada? Skupine „neformalnih i nereprezentativnih Branitelja“ sve olinjalih penzića zapuštena izgleda koji više nemaju što izgubiti a ako nešto i dobiju to neće znatno poboljšati njihov ionako loš položaj u društvu jer im ga ovi potonji ukradoše? Gdje su se skrili majka im jadna? Ako vjeruju u priče Dragana Čovića zašto se nisu pojavili ispred zaboravljenih Branitelja i javno im sve rekli u lice kao što svi Zaboravljeni Branitelji od svog osnutka njima sve govore u lice samo s obrnutom retorikom?

Konačno postavlja se pitanje otkud Dragan Čović i HDZ BiH vlada od rata na ovamo na ovim prostorima a nigdje nema niti jednog njihovog predstavnika kada se treba pojaviti i štititi svog predsjednika?Apsurd do apsurda. Kontradikcija do kontradikcije jer matematika nema srca niti duše. Današnje okupljanje je razobličilo cjelokupnu zbilju i stvarnost ne samo općine Ljubuški već cijele BiH a i njenog okružja. Stjepan Mesić u RH dobije 2/dva mandata a matematički je to nemoguće imajući u vidu kako velika većina državljana RH tog lika ne može vidjeti niti nacrtana kao i ovdje da HDZ BiH i Dragan Čović uvijek pobjeđuju kako to neki njihov simpatizer napisa prije par dana kako će“HDZ BiH u BiH vladati 200 godina“.

Današnje okupljanje i događanje je razgolitilo Dragana Čovića i HDZ BiH a nadamo se i sve druge ljude koji imaju još malo svog vlastitog mozga jer svi se odgovori nalaze u čistoj matematici koja kaže kako je 2+2 =4 i tu nema milosti a ovdje je cjelokupna javnost svih ovih godina uvjeravana kako je 2+2=5 što je praktično pa čak i teoretski nemoguće. Nemoguće jer je danas ispred općine Ljubuški pobijedila istina a ne neka druga istina koju će odmah nakon ovog mog priopćenja napasti po razno raznim komentarima tzv“gosti,budući branitelji,miševi,šišmiši i vrane“.

Poštovani Branitelji!

Vi ste danas izvojevali još jednu jako vrijednu i značajnu pobjedu a svaka pobjeda je značajna pa i ova. Uspjeli ste dokazati kako „predsjednik svih Hrvata BiH“ne smije doći pred svoje Branitelje koji su mu dali i omogućili život kojim živi. Život kojim žive sva njegova potrčkala i razno razni uhljebi kojima je omogućio lagodan život a oni ga umjetno održavaju na političkom životu. Uspjeli ste dokazati kako njegovo biračko tijelo živi skriveno od očiju javnosti i pokazuje se samo po noći po luksuznim restoranima,vilama,vikendicama,skijalištima,a njihova djeca se zabavljaju uz masne novčane naknade pišući bljuvotine po portalima tek nakon ponoći kada se vračaju svojim kućama nadrogirani i alkoholizirani,protiv istinskih Branitelja okupljenih oko Rezolucije Branitelja,dok se javno oči u oči ne smiju sučeliti sa istinskim Braniteljima.

Uspjeli ste dokazati kako HDZ BiH i Dragan Čović rabe neku drugu matematiku kojom dobivaju izbore u BiH a ne matematiku koju smo svi učili u našim školama.

„Kralj je gol“davno je napisano a Zaboravljeni Branitelji su danas do gola razgolitili kralja obmana,opsjena i laži.

Ostaje još jedan mali korak a on je sutrašnji dan. Okupimo se dana 25.04.2017 godine na predviđenim mjestima naših okupljanja kako su svi Branitelji,potpisnici Rezolucije Branitelja jednoglasno odlučili i učinimo zadnji korak. Budimo odlučni i ustrajni završiti našu borbu sadržanu u Rezoluciji Branitelja koja je u Parlamentu FBiH i čeka se njeno usvajanje.

Sjetite se dana 25.04.2016 godine ispred Vlade FBiH u Sarajevuna snijegu kada je preko 5.000 Branitelja prosvjedovalo protiv Vlade FBiH i nepravde koja se preko 20 godina čini nsinovima države BiH. Upalite večeras vaše internetske veze i pogledajte što su činili Branitelji kako biste svi vi dobili svoja zaslužena i stečena prava Branitelja. Pogledajte one hrvatske trobojnice koje su tog dana vijorile u Sarajevu i gdje su sva srca kucala kao jedno.

Neka tako bude i sutra. Obucite svi svoje ratne odore i u stroju kako jedan za sve svi za jednoga dostojanstveno iskažemo svoje nezadovoljstvo,odlučnost i zajedništvo u ostvarivanju naših prava. Pokažite svoje pravo lice Branitelji. A vaše lice je najčistije i najsvetije lice koje hoda ovom zemljom ispod neba Božjeg. Dođite i svi vi drugi, obespravljeni, nezaposleni, socijalno ugroženi, umirovljeni ljudi, invalidi, studenti i đaci i pridružite se vašim očevima Braniteljima u zajedničkoj borbi poglavito za vaša prava koji su za sve vas krvarili da bi svima bilo ljepše i bolje. Da bi se izgradio i stvorio jedan ljepši i pravedniji svijet jer to svi zaslužujemo imajući u vidu nebo pod kojim živimo, zrak koji dišemo, vodu koju pijemo, sve darove koje nam je podario naš milosrdni nebeski otac. Ta davno je rečeno kako velika vjera rađa velikim plodovima a mi smo oduvijek vjerovali.

Stanimo svi zajedno u isti stroj i učinimo zadnji korak do najveličanstvenije pobjede istine nad nepravdom i zlom koja nas sve uništava. Pogledajmo istini u oči jer lijepo je zapisano“Istina će vas jedino osloboditi“.

SirokiBrijeg.info / Vlado Marušić