Dana 07. siječnja 2020 godine, na portalu SirokiBrijeg.info prenesen je tekst s portala Mega-Media.hr pod naslovom.

Pravosudna mafija Zapadnohercegovačke županije koja štiti ubojice hrvatskih domoljuba!

U navedenom tekstu stoji:

„Predmet koji plijeni pažnju je onaj Bosiljke Rudež, supruga Blage, nekadašnjeg direktora Vazduhoplovne Industrije Soko Grude. Zabilješka Službe Nacionalne Sigurnosti – Mostar potvrđuje da je vozač Općinskog suda Široki Brijeg Miro Bošnjak iz Višnjice, općina Grude sudjelovao u nezakonitom pribavljanju više Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu, za poznate djelatnike Općinskog suda Široki Brijeg. Bošnjak je dao iskaz djelatniku SNS-a, I.P.,( koji ga je okarakterizirao kao pouzdan izvor iz pravosuđa) agentu sigurnosne službe. U iskazu Miro Bošnjak navodi kako je po nalogu Predsjednika Općinskog suda Široki Brijeg, službenim vozilom suda, u popodnevnim satima (po kiši) vozio Milu Zeljku i Borislava Čuljka u Grude, kod sudca Stjepana Mikulića (u obiteljsku kuću) , koji je bio član komisije za polaganje pravosudnih ispita i koji je unaprijed prije polaganja pravosudnog ispita dao pitanja Mili Zeljki i Borislavu Čuljku, kao kandidatima za polaganje pravosudnog ispita, piše portal Mega-Media.hr u svom novom feljtonu.

Isto tako navodi Miro Bošnjak kako je vodio kandidate suda na polaganje pravosudnog ispita u Mostar u prostorije Ministarstva pravosuđa (Pravni fakultet) kod Bariše Čolaka“.

Činjenice navedene u tekstu su laž i izmišljotina, pa TRAŽIM da ODMAH uz objavu gore navedenog teksta objavite i DEMANT, sljedećeg sadržaja.

1.Miro Bošnjak nikada nije bio uposlen kao vozač u Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

2.Miro Bošnjak nikada, nigdje i nikome, pa tako ni agentima sigurnosne službe nije dao bilo kakav iskaz niti je od bilo koga saslušavan u bilo kojem svojstvu, od bilo koga i na bilo kakve okolnosti.

3.Miro Bošnjak ni po čijem nalogu pa tako ni po nalogu Predsjednika Općinskog suda u Širokom Brijegu, nije nikada vozio, ni u prijepodnevnim i u poslijepodnevnim satima, Milu Zeljko i Borislava Čuljak kod suca Stjepana Mikulića u Grude u obiteljsku kuću.

4.Miro Bošnjak nije nikada i nikoga vozio u Ministarstvo pravosuđa, na polaganje pravosudnog ispita u Mostar.

5.Miro Bošnjak ni na koji način nije učestvovao u pribavljanju bilo kakvih uvjerenja pa tako ni uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu.

Miro Bošnjak