ŠIROKI BRIJEG – Kriminal, korupcija, vidovnjaštvo, zataškavanje, lažiranje događaja vezanog za slučaj brutalnog premlaćivanja maloljetnog M. Solde iz Širokog Brijega, samo su dio sante leda koja se lagano topi.

Nama ne treba ni ISIL ni politika Bošnjaka ni Srba kada smo sami sebi neprijatelji ovdje u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Dovoljna je šutnja “režimskih medija” koji ne žele ulaziti u slučaj i skrenuti pozornost javnosti na ozbiljne životne probleme koji se trenutno SADA dešavaju kako ne bi koji slučajem izgubili koju marku od određenih sponzora koji se reklamiraju u njihovim medijima, a koji ujedno i tim potezom podržavaju brutalnost budućih generacija, odnosno gdje gledaju samo na svoje privatne interese.

Prošlo je mjesec dana od kada je brutalno pretučen mladi Širokobriježanin, a istraga se odugovlači iz samo znanih razloga pojedinaca u vrhu MUP-a Široki Brijeg, policijske uprave koja je puna osoba koje nisu dorasle svom poslu časnog i poštenog obnašanja dužnosti na kojoj se nalaze.

msoldo3112016-1

Iako se nedavno oglasio MUP ZHŽ-a vezano za ovaj slučaj, nakon skoro mjesec dana, a koji to sigurno i ne bi još neko vrijeme da mi kao portal i roditelji nastradalog dječaka nismo izvršili pritisak kroz objavu tog događaja. Sve bi ostalo kao i mnogo toga do sada ostalo zataškano.

Kao njihovo priopćenje iznešeno je puno gluposti koje više “ne piju vodu” i da je ostao režim druga Tita, te na taj način pokušavaju skinuti krivnju sa sebe i svoje nesposobnosti da kao policijski službenici riješe ovaj predmet jer su već na samom početku uprskali stvar.

– Nisu na mjestu događaja popisali osobe koje su bile na rođendanu, tek su sutradan obišli teren!

– Nisu ispitani mnogi sudionici (kako kažu u MUP-u – “Nisu im roditelji kod kuće”)!

– Deveti dan nakon događaja obaviješten tužitelj Boro Čuljak!

– Sudski vještak do dana današnjeg nije angažiran!

– Neki sudionici događaja u međuvremenu pobjegli iz BiH!

– Podignuta prijava od strane MUP-a protiv “nepoznate osobe” nakon nekoliko tjedana!

– Krvavi džemper pretučenog kao DOKAZNI MATERIJAL sudionica događaja dostavila obitelji – opran!

– Nalaz akohola u krvi čekaju skoro mjesec dana iz Sarajeva, a roditelji ga već duže vremena imaju u posjedu na otpusnom pismu iz KBC-a Mostar!

– Inspektor kao vidovnjak preko slika ispituje slučaj!

Toliko o sposobnosti “doškolovanih njuški” koje se nalaze na čelu ove institucije da obave svoj posao.

Sve ove informacije smo doznali kroz razgovor s roditeljima, a dok ekipa CSI-a Široki Brijeg, nije željela s nama uopće razgovarati jer oni su u “ozbiljnom” i vjerojatno ne planiranom poslu kojeg su im priuštili brojni građani Širokog Brijega, a koji su ostali zgroženi ovakvim ponašanjem, ne samo sudionika događaja, nego i nesposobnosti rada PU Široki Brijeg!

Ako se Sud i MUP ZHŽ ne prime svog posla i počnu raditi na rasvjetljavanju ovog događaja, i s obzirom na sve navedeno gore, doznajemo od roditelja kako će tražiti da ovaj slučaj krene istraživati Federalna uprava policije što se mnogima u MUP-u ZHŽ-a sigurno neće svidjeti jer bi moglo se tu pronaći i još nekih drugih nerazjašnjenjih predmeta!

Tu priča ne staje, jer kroz razgovor s majkom ozljeđenog maloljetnika dolazimo do konstatacije kao da inspektor Petković, koji radi na ovom slučaju, bavi se izgleda u slobodno vrijeme vidovnjaštvom i ima neke “nadnaravne moći”. Kako nam je majka ozljeđenog kazala, a kada ga je pitala da li je bio na mjestu gdje se sve “odigralo”, on je odgovorio da nije bio na mjestu događaja ali ima slike ispred sebe, pa on preko slika može odraditi svoj posao (mi smatramo da to nisu u stanju ni Josa ni Kruno). To nas navodi na zaključak kako u PU Široki Brijeg postoje ljudi s nadnaravnim moćima.

Svaka čast inspektore Petkoviću ako ste tako vidoviti da sve možete iz svoje kancelarije odradti, izgleda da vas dobro plaćaju ovi iz Državnog proračuna da radite u PU Široki Brijeg, a sigurno su vam prešutili kako bi Vladimiru Putinu ili Donaldu Trumpu jedna takva osoba dobro došla u ekipi i gdje bi definitivno za taj svoj rad sigurno bili dobro plaćeni.

Nakon što je roditelj htio razgovarati s Tužiteljom Čuljkom oko premlaćivanja njihovog sina, isti se ponio prema njima arogantno govoreći kako on ima važnijih slučajeva i da ga ne zamaraju sa svojim problemom (pa Boro jesi li svjestan kakva si sramota za Široki?, ako jesi sam podnesi ostavku).

msoldo3112016-0

Gradonačelnik Širokog Brijega šuti, brojni političari iz Širokog Brijega kojima su bila puna usta u predizborno vrijeme brige o ostanku naših mlađih naraštaja na ovom području šute, Ministarstvo obrazovanja šuti, Vijeće mladih ZHŽ-a (koji bi trebali vjerojatno predstavljati mlade) šuti, brojne udruge koje promiču neku vrstu tolerancije, zajedništva i borbe protiv nasilja šute… Da ne nabrajamo dalje. Sreća je pa u Crkvenim redovima postoje osobe koje cijene ljudski život pa se već javljalju i s Oltara skreću pozornost na ovaj problem kao i mnoge druge kojima treba stati na kraj.

Čemu šutnja

Podržavate li nasilje, mislite li možda na to kako bi sutra to moglo biti vaše dijete, mislite li na to kako netko može glavu izgubiti zbog nečijeg hira, mislite li na dugoročne posljedice osoba koje dožive ovakvo nešto, mislite li da prikrivanje i zataškavanje bilo kojeg zločina prema pojedincu ili više njih, jer je netko “moćniji ili imućniji” u redu, mislite li da ste katolik ako dozvoljavate da od vas rade budale i robove sistema dok vi šutite?

Koji vam je kur…, jeste li vi normalni ili sam ja lud što ovo pišem i ne želim prestati skretati pozornost na probleme današnjeg društva?

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info