Žalosti kada “dječije tintare” u policijskoj odori, štiteći kriminalce, krenu na svoje branitelje!

Ono što se dogodilo u utorak, 25.travnja 2017. godine, na području Županije Zapadnohercegovačke, gdje su branitelji odlučili po tko zna koji put skrenuti pozornost javnosti i institucijama, na veliku nepravdu koja im je pričinjena, imali smo priliku vidjeti ironiju i kriminal kojeg godinama nad svojim narodom provode određene političke strukture.

No, nisu ti “političari” i njihovi “šupkolisci” na nižim nivoima vlasti tome krivi, oni samo rade ono što znaju, a to je zadržati svoje pozicije na sve moguće načine bez obzira kolike žrtve među običnim narodom pale.

Žalosno je koliko je “dječijih tintara” koje su nosile policijsku odoru i slušale svoga šefa Zdravka Borasa, koji se svih ovih godina “navarao” na obje strane granice, kao i njegovi visokopozicionirani drugovi iz HDZ-a BiH i drugih političkih stranaka i kojima se nemaju “muda” suprostaviti i svoj policijski posao časno raditi, nego kreću da se suprostave i podižu ruku na prave i istinske branitelje koji su tražili samo da se pravda zadovolji.

Te iste “dječije tintare” će također uskoro izaći na ulicu, kao što je to bio slučaj neki dan s njihovim starijim kolegama i također će tražiti da se pravda zadovolji. A ako misle da će ih saslušati njihovi nadređeni i osobe koje vode ovu državu, gadno su se prevarili.

Mi kao narod smo samo jedna šaka jada koja samo trpi i pokorava se svakom ološu koji nad njim vrši svoje hirove. Nekad je ovaj narod bio ponosan, častan i pošten, a sada je ostalo samo da se skrije u mišju rupu kao što su to činili “štakori” – ratni profiteri za vrijeme domovinskog rata dok su ti branitelji po bojištima svoju krv prolijevali štiteći guzice osobama koje im danas kroje sudbinu i igraju se ponovno njihovim, kao i životima njihovih obitelji.

Žalosno je to kada neke ” ufurane seljačine” poput naših političkih predstavnika, a koji se nazivaju Hrvatima, i kojima su usta svaki put kada zinu puna poštenja, prema toj populaciji počnu prijetiti silom, dakle prema svom narodu kako bi pokazali nekakvu moć, a zapravo takve osobe su toliko jadne da više ni same nisu sigurne u sebe, ali samo znaju da će uvijek imati ovce s kojima će upravljati i koje će ih držati na tim pozicijama kako bi prkosili svakome oko sebe.

Žalosno je i to što su ti isti branitelji HRVATSKOG VIJEĆA OBRANE (HVO-a) tri godine od svojih predstavnika vlasti, Hrvata iz HDZ-a BiH, točnije od Dragana Čovića, tražili samo pola sata kako bi ih saslušao, ali do toga sastanka do dana današnjeg nije došlo. Koga ti Čoviću predstavljaš? Koji ti je kur…, jesi ti normalan!?

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info