Čović zapovjedio Ćosiću da se hitno obave smjene u MUP-u ZHŽ-a!?

Od vrha do dna ljudski resursi MUP-a ZHŽ moraju biti pročišćeni i iz jednog jedinog razloga – naroda.O tome se još uvijek politički vrh HDZ BiH, izvršna i zakonodavna vlast županije, javno ne izjašnjavaju, iako se kroz stranačku hijerarhiju čuje eho nezadovoljstva i potreba temeljitih promjena u ovom ministarstvu. Što priječi političke prvake da brzo provedu promjene, trebaju sami kazati, a analitičarima su stvari logične i jasne, piše portal Ljubuski.info.

Reagirao je i predsjednik stranke Dragan Čović, a što je zapovjedio Zdenku Ćosiću, ovaj potonji bi trebao kazati i povući čvrste i ispravne poteze, a to su smjene.

Trenutačni ministar Zdravko Boras nije dorastao funkciji na kojoj se nalazi, ministarstvom se ne upravlja masom i mišicama, već umom, znanjem i shvaćanjem odgovornosti za nacionalni, a ne vlastiti i politički, sektaški, negativni interes. On se nikada nije smio vratiti u MUP, ali eto dogodilo se. U strahu ga je gurao Nevenko Barbarić, prvi čovjek općinskog kriminala, a Ured za reviziju institucija F BiH je potvrdio kako on upravlja općinskom imovinom. Barbarić je imao najveći utjecaj pri odabiru kadrova iz krim miljea na važne županijske funkcije, te i on zbog toga mora biti sankcioniran. Uostalom, ako je HDZ BiH spao na krim milje, onda….

Načelnici, šefovi, poslušnici i kršitelji zakona

Posljednji televizijski prilozi Federalne TV razotkrili su kriminalnu ekipiranost MUP-a ZHŽ. Kada pođete od samog Borasa, zatim Madunovića, šefa njegovog kabineta Bore Leke, glavnog «dekriminalizatora» Miroslava Galića iz Posušja (pravomoćno osuđen za milijunski kriminal), te recimo Dalibora Marjanovića načelnika Krim odjela PU Široki Brijeg, koji je prvi promijenjen, a treba biti suspendiran, zaključuju se da ta ekipa nije slučajno zajedno. Netko ju je namjerno ekipirao, postavio jednosmjerne zadatke i doslovno «uškopio» sve policijske strukture i organizaciju MUP-a. Marijanović nije suspendiran, a napomenimo da Boro Leko sudi u stegovnim postupcima, jer je predsjednik Policijskog odbora. Na ovu funkciju ga je postavila Vlada ZHŽ, na čijem je čelu premijer Zdenko Ćosić.

Prošlost Zdravka Borasa je poznata i mnogi dokumenti govore da je čovjek radio potpuno izvan zakona, također Madunović, a kako komentirati činjenicu da je Boro Leko, prvi čovjek Policijskog odbora, snimljen od strane istražnih organa izvan BiH s rukama u «kriminalnom pekmezu». Dolaskom Borasa htio se postići autoritet širenjem neprofesionalne strogoće i straha, a profesionalni rad s poštovanjem zakonske regulative poodavno je izbačen iz MUP-a i policije.Zašto nema potpisanih rješenja o suspenzijama i istražnih postupaka. Pitanje je tko se koga unutar ovih skupina boji.

Sve ovo što se sada događa ima svoje korijenje unatrag dvadeset godina. Vlasti se, kao bumerang, vratilo financiranje kupovine lažnih diploma, upravo onima što su organizirali prostituciju i sve ono što je potvrdio Nevenko Barbarić. Kako ne vjerovati Barbariću, kada je bio svjedokom svih nečasnih radnji.

Jedan šef s lažnom diplomom, drugi, pa treći ……, pa dodjeljivanje činova na nezakonit način policijskim poslušnicima, a narodnim rječnikom rečeno «stukavanje» savjesnih policajaca i državnih službenika, predstavlja sliku stanja i rada.

Povećanje kriminaliteta od čak 12% u odnosu na 2014. godinu, je na 96 tisuća stanovnika veliki postotak.Ne postoje nikakvi mehanizmi samohvale i lažiranja podataka, koji mogu spriječiti istinu, niti medijski pokušaji suprotstavljanja snazi savjesne i istinite riječi.

Županija bez demosa i demokracije

Osobe o kojima smo govorili ne mogu biti čuvari zakona, reda i mira, a kamoli demokratskih stečevina i primjerenog društvenog poretka.Na sceni je degradacija društva, politička tiranija, obrazovni kaos, a sve to je antinacionalni interes i ugrožavanje opstanka Hrvata u Hercegovini, gdje čime gotovo 100% stanovništva.

Kriminalne skupine su pod svoje uzele i braniteljske udruge, ali branitelji se nisu borili i dali živote za društvo kriminala i institucionalne zapuštenosti.

Je li tako premijeru Ćosiću, predsjedniče Mišetiću, ministri u Vladi ZHŽ, svekolika politička oligarhijo, doktori znanosti i sveučilišni profesori?

Čekate li možda još priloga sa gorim stvarima u županiji, da biste progledali i shvatili da je kap prelila čašu?

Ljubuski.info