Novi natavak serijala “BLOGER MIRO” kojeg vam ekskluzivno nakon 10-ak godina “iz prašine” izvlači u svijetlo javnosti portal SirokiBrijeg.info, donosi priče o nekada veličanstvenim predizbornim skupovima gdje je pomutnju izgleda najviše stvarala Lijanovićeva stranka, stranka koja je svoje birače “podmićivala” sa 100 KM-ića ili bonovima koje su tada ti isti birači, ili skupljači potpisa koristili za kompezaciju u nabavci suhomesnatih proizvoda, majica, lopti i raznoraznih čendrljina u tadašnjoj Dioni koja se nalazina na Trgu Ante Starčevića u centru Širokog Brijega.

Lijanova stranka je “derala” tada po HDZ-u i Miri Kraljeviću sa puno fronti što ćete moći doznati u narednim tekstovima serijala “BLOGER MIRO” jer su se u tom periodu se bližili izbori, a tadašnji načelnik, sadašnji gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević nije im ostavao dužan odgovorima.

Zato, pratite sve nove članke na ovu temu jer ćete imati puno toga zanimljivog za pročitati, i uvjeriti se u situaciju koja je tada vladala na ovim područima. A mi ćemo sve to popratiti sa nekim svojim komentarom prije svake nove priče.

Iduća priča datira od 11.09.2008. godine, i nosi naziv:

ŠIROKI BRIJEG JE UZ HDZ BiH I MIRU KRALJEVIĆA

“Da je tako kao što piše u naslovu ovog posta uvjerili smo se u ponedjeljak kada je održan veličanstveni predizborni skup, kojim smo i počeli kampanju za predstojeće izbore. Ovaj skup me podsjetio na neke ranije od prije 15-tak godina, jer dvorana je bila pretijesna za sve koji su htjeli biti nazočni ovom skupu. Mnoštvo mladih, ali i onih starijih koji su udarali temelje Hrvatske demokratske zajednice i veliki broj žena koje po mojoj procjeni ulaze na velika vrata u politiku učinili su ovaj skup jedinstvenim. Predstavljeni su kandidati za Općinsko vijeće od kojih je čak 40% iz redova naše mladeži. Potvrda ispravnog puta naše stranke je stigla već u utorak. Na predizbornoj tribini u Ljubotićima se okupio veći broj simpatizera odnosno članova naše stranke (60-tak), što je veliki broj s obzirom da se radi jednoj od srednjih odnosno manjih Mjesnih zajednica u našoj Općini. Ako se po jutru dan poznaje onda je pobjeda HDZ-a BiH u Širokom Brijegu neupitna.

Ova predizborna kampanja je pogodno vrijeme, za neke ako ih uopće možemo nazvati političkim subjektima, da se ne birajući sredstva pokušaju domoći vlasti u Širokom Brijegu. Pa smo tako jučer imali jedno priopćenje Lijanove stranke u kome se navodi da HDZ BiH u Široki Brijeg dovodi ljude drugih nacionalnosti da glasuju. To je smiješna stvar jer tko imalo poznaje situaciju u Širokom Brijegu zna da jedino tko može to raditi je privatna multinacionalna Lijanova stranka joja u svom članstvu ima najmanje ljudi hrvatske nacionalnosti. Morao sam ovo komentirati iako smatram da ta privatna stranka nije vrijedna niti jednog retka ovdje napisanog. Što se tiče izjave kandidatkinje za Načelnicu naše općine o tome da smo potrošili 300.000 KM na cestu Puringaj-Trn, a da nismo ništa uradili, nije istina i ističem slijedeće: Federalno ministarstvo prometa i komunikacija nam je za ovu dionicu puta stvarno i odobrilo 300.000 KM, ali taj novac do dan danas nije nam uplaćen. Na ovu dionicu puta je do sada prema superrevizorima IGH Mostar (IGH Mostar je nadzor, a izvođač radova su PUTOVI Grude), koji su izvršili procjenu (10. rujna), utrošeno 364.000 KM. Dakle 64.000 KM više nego što nam je odobreno iz Federacije. Sva ova dokumentacija je dostupna i može se pregledati u Općini (Dragan Mandić). Valjda je sve to sastavni dio kampanje ne negativne nego prljave.

I ovaj tjedan sam pored stranačkih ispunjavao i svoje redovite obveze Načelnika općine. U ponedjeljak sam primio direktora „Italijanske Kooperacije za Razvoj u Bosni i Hercegovini” Aldu Sicignana koji je obećao pomoć ove italijanske Vladine organizacije u projektima zaštite okoliša i poljoprivrede, mikrokreditiranja malih i srednjih poduzeća, pravosuđa, kulture, obrazovanja i turizma. U utorak je u službenom posjetu našoj Općini bio Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša. Konzul je ovom prilikom između ostalog istaknuo da će se osobno angažirati da organizira posjet širokobrijeških gospodarstvenika Hrvatskoj odnosno Međumurskoj županiji. I naravno uz sve to odgovarao sam na vaše upite na blogu, ali i na one koje sam dobio putem maila.

Do slijedećeg posta…”

BLOGER MIRO: “Grad filma” – Novi predizborni slogan, šetnja sa drugovima po Presalu…

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info