AUDIO: Šokantan duboko-ulizivački govor fra Ivana Ševe prema Draganu Čoviću

Kao što znate, prije nekoliko dana u Mostaru je održana 100. godišnjica fra Didakove akcije spašavanja djece od gladi.

Samoj svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici iz svih sfera života. Govori za pozornicom su se redali i “sipale” pohvale prema humanitarnom potezu fra Didaka Buntića. A “najdirljivije” govore su imali oni koji svojim potezima raseljavaju još ovo malo Hrvata na ovim područjima, ali ne humanim nego nehumanim potezima.

Jedan od takvih govornika je bio fra Ivan Ševo koji nije propusti priliku pred svom nazočnom masom pozdraviti “poglavicu” i “Dragog vođu” predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i uputiti mu nekoliko duboko-ulizivačkih riječi. Pa je krenuo dirljivim govorom koji je rasplakao od muke sve gledatelje ispred malih ekrana, slušatelje brojnih radio stanica kao i brojne nezaposlene obitelji, brojnu sirotinju koja smišlja plan kako će pobjeći iz ove države da više ne gleda patnju i nepravdu.

“Da je raj moguć, svjedoči nam 95. godina. Kad su nam mogi pritekli u pomoć. Od Mostara, preko Hercegovine, Zagreba itd. Među najsnažnijima. Među najvažnijim kotačima, bio je svjedočim to u ime provincije naš dragi Dragan Čović. Hvala ti Dragane za sve. Hvala ti prijatelju za sve. Hvala ti dobročinitelju za sve, kao i svim dobročiniteljima od 95. godine do jučerašnje večeri” – kazao je duboko-ulizivačkim riječima svoju zahvalu fra Ivan Ševo.

Jadne su “ovčice” vaše fra Ivan Ševo nakon ovoih doista dirljivih i srcedrapajućih riječi jednog franjevaca koji vidi u takvim ljudima spasitelja koji se brine dušom i tijelom za svoj narod, a svi mi to jako dobro znamo i vidimo da nema potrebe pisati bilo što, ili nadodati na sve ovo.

Ali nisam ja tu da sudim bilo kome, nego samo da iznesem svoje osobno stajalište!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info