Apel za pomoć Miši Grgiću iz Ljubuškog koji je nakon potresa ostao bez jedinog krova nad glavom

LJUBUŠKI – Kišno nedjeljno poslijepodne svima nam je prodrmao potres čiji je epicentar bio nedaleko od Ljubuškog. Nekoliko trenutaka podrhtavanja bilo je razlog da o tome čitamo i slušamo danima. Dok je nekima potres uvukao strah u kosti, drugi su negodovali jer im je poremetio nedjeljni ručak ili poslijepodnevno drijemanje. Kiša koja je padala vani samo nas je još više vezala uz kauč, televizor ili kompjuter. Sigurno je većina nas bila zahvalna da je podrhtavanje tla prošlo jako brzo.

Nažalost, potres sa sobom nosi i svoje posljedice koje se ne ogledaju samo kroz priče i doživljaje. U ponedjeljak ujutro, oko 5h, urušila se kuća Miše Grgića u Proboju. Ne vjerujem da si itko od nas može predočiti koji je šok to morao biti, da nas probudi krov koji se urušio i zidovi kuće koji su pali kao kula od karata. Ti isti zidovi i krov su bili jedina Mišina imovina. Bez ikakvih naknada i pomoći ovaj starac je utjehu pronalazio u činjenici da se barem ima gdje zavući i sakriti od hladne zime. Gledajući ruševinu kuće, starca koji je izgubio i ono malo u životu što je imao tjera suze na oči. Zapitamo se, kakvo je ovo društvo gdje je starija osoba odbačena i zaboravljena od svijeta. Ti današnji starci su nekada bili mlade osobe koji su na svoj način doprinijeli našem Ljubuškom kakav je danas. Svaka osoba koja je jednom kročila nogom u naš grad ostavila je svoj pečat, netko veći, a netko manji.

Ovo su situacije da se svi ujedinimo i pomognemo. Naša Udruga stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći. Ukoliko imate neke informacije vezane uz Mišu, molimo Vas da nam se javite. Nećemo okrenuti leđa ovom čovjeku kojem je potrebna pomoć, a to isto molimo i gradske institucije i sve vas. Ujedinimo se svi zajedno i pomozimo!

Više informacija, i kako pomoći možete dobiti preko facebook stranice Udruga maldih Agape 

Udruga mladih Agape Ljubuški