GRAĐANKAMA I GRAĐANIMA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

Apel za poštivanje mjera

Poštovane građanke i građani, žitelji naše Županije, obraćamo vam se u ovo vrijeme kada je nužno prije svega biti svjestan situacije u kojoj se nalazimo.

O ovoj pošasti ste sigurno sve pročitali i stekli spoznaje, međutim trenutno je vrlo bitno biti discipliniran i držati se mjera koje odredi Krizni stožer.

Do danas, upravo mi, policijski službenici, znamo da su se mnogi pokušali „oteti“ izdatim mjerama, držeći da se to ne odnosi na njih, da posjeduju neku vanljudsku snagu ili zaštitu i da im se ništa ne može dogoditi.

Bahatost pojedinaca može ugroziti sve nas.

Podizanjem zaštitnih mjera na sve veći nivo zahtjeva puni angažman policijskih službenika, da u svome djelokrugu i ovlastima poduzmu akcije na terenu, s ciljem sprečavanja pojedinaca da svojom bahatosti ugroze sebe i cjelokupnu zajednicu.

Uvođenjem tzv „policijskog sata“ je mjera izvanrednog stanja, koju će kao i sve mjere do sada iznijeti upravo policijski službenici u punom angažmanu. Oni će tu mjeru zasigurno provesti do kraja, a vaše je da svojom disciplinom, prijekorom i utjecajem to olakšate jer nam nije u cilju represija, već zaštita zdravlja koja je trenutno jedina i temeljna zadaća policijskih službenika.

Apeliramo na vas da se držite određenih mjera radi očuvanja vlastitog zdravlja, zdravlja naših obitelji i cjelokupne zajednice.

Hvala vam na tome!

Predsjednik Sindikata:
Vjekoslav Markota