ŠIROKI BRIJEG – Pristup Domu zdravlja u Širokom Brijegu bi trebao biti adekvatno omogućen ne samo vozilima hitnih službi, nego i osobnim vozilima. No kako se radi u ovom slučaju jednosmjernom cestom često dolazi do blokade iste.

Liječnici DZ Široki Brijeg koji se svakodnevno susreću ovim problemom pred “svojim vratima”, zamolili su nas da medijski upozorimo nesavjesne vozače kao i to da nadležnim službama skrenemo pozornost na sankcioniranje takvih prekršitelja koji često svojim postupcima dovode u opasnost ostale svoje sugrađane. Kada vozilo Hitne pomoći krene na teren, a pri tome često se moraju provlačiti kroz ovaj gusti parking u kojem dolazi i do gubljenje vremena gdje svaka minuta znači, a pogotovo kada je nečiji život u pitanju.

Razumljivo je ako se radi o nekom hitnom slučaju da vozilo stane na minutu tik do vrata gdje pacijent odmah ulazi u Dom zdrava i nakon toga vozilo odlazi na adekvatno parkirno mjesto. Ali nije razumljivo da netko skoro dva sata drži vozilo parkirano nasred ceste što je bio slučaj ovog vozača što nam je kazala jedna od doktorica koja je vidjela kada je stigao i nakon više od sat i pol vremena kada je izašla pred zgradu, vozilo se nalazilo ne pomaknuto na istom mjestu.

Unatoč tome što je većina nas vozača ponekad “bezobrazna” i parkiramo svoje ljubimce gdje god vidimo neku slobodnu “rupu”, dobro bi bilo prije parkiranja razmisliti ugrožavamo li ostale sudionike u prometu!

Ovim putem apeliramo svim našim sugrađanima da bez obzira čije vozilo bilo, a koje ugrožava nesmetano odvijanje promet ili pješake da savjesno i bez razmišljanja kontaktiraju 122 (policiju) te prijave takve slučajeve bahatog parkiranja vozila, a policija je dužna da što prije to riješi.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info